2014. november 29. szombat | 48. HÉT | 333. NAP | 02:12 | BRENDA, TAKSONY

Mizo csodafarm - Így verik át az embereket?

2012. október 24. | 07:00
Kollégánk szerint szép és jó, hogy animációs filmmel reklámozzák Csányi Sándor csípőtelki új tehenészetét, azonban a kisfilm kissé csúsztat. Csípőtelken ugyanis a tehenek zárt rendszerben mozognak istálló és fejőállomás közt, rétet és legelőt utoljára talán bocikorukban láthattak.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor és Csányi Sándor közösen avatták fel a Bonafarm csoport új tehenészeti telepét Csipőteleken.
Hála a rengeteg ott élő tehénnek, a Mizo garantáltan jóminőségű, saját tejet használhat fel termékeihez. Ennek bizonyára a gazdák is nagyon örülnek, így eggyel kevesebb helyen tudnak megszabadulni teheneik tejétől.

A minap találkoztam egy TV csatornán sorozatnézés közben az új Mizo-reklámmal. Egy nagyon aranyos zenés, meseszerű animációs reklámról van szó. Kifejezetten barátságos. És végre nincs pocak, se pelenka, se hüvelygomba.

A dalból kiderül a Mizo titka:

"Van egy csodás kis helyünk, ahol vidáman él minden tehenünk
Dúsak a legelők, a víz igen édes, a tej meg a vaj pedig selymes és krémes
Mizo csodafarm, Csipőtelek, emeljük hát a bögrénk emberek
Ez az a hely Csipőtelek, mert az élet nálunk tejesen kerek"



A reklám:

Ez egyértelmű. Nem is várnánk mást, mint zöld mezőkön legelő Holstein-fríz teheneket, akik nagyon jól érzik magukat. Hiszen a képlet egyszerű: a tehenet kihajtjuk a mezőre, legelészik kedvére és időnként megfejik. Hát nem.

De nincs is itt olyan nagy hazugság, mert szó sincs arról a dal szövegében, hogy ezek a tehenek a dús mezőkön legelésznének, pusztán megemlítik, hogy van dús legelő. Egyedül az animációban tűnik fel legelésző tehén.


Csipőtelek a valóságban

A tehenek egy hatalmas istállóban sorakoznak, és "legelésznek kedvükre". Innen terelik át őket egy folyosón az automatizált fejőházba.


A fejőház egy nagy forgószínpadra hasonlít: a tehén bemegy, rácsatolják a fejőgépet, és elindul körbe. Mire a körbeér, már meg is van fejve.


Joggal felmerülhet bárkiben a kérdés, hogy igen ám, de honnan tudja a tehén, hogy el kell hagynia a "forgószínpadot"?

Az ember leleményes: egy odalógatott fémcső gondoskodik arról, hogy kihátráljon a tehén, ellenkező esetben BUMM! jól fejbe vágja. És működik. A rúd közeledik, a tehenek szépen kihátrálnak. Aki nem figyel, az egy kis ütés után szintén kimászik. Humánus megoldás.
Aztán irány az istálló. Szigorúan zárt folyosón, mert kint rossz.

A kérdés már csak az, hogy miért leplezi a Mizo az új tehenészetét, amire a megnyitón még annyira büszkén beszélt Csányi Sándor.

Ezek a tehenek szerintem legfeljebb az ideszállításuk során láttak füvet, de azért biztos jól érzik magukat, és vidáman élnek a Mizo csodafarmon. A mesében.


Szerző: Marhapásztor   |  egyéb írások a szerzőtől »   |   Forrás: Pécsi Stop   |   STOP


A Vélemény rovatban megjelenő írások nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A STOP fenntartja magának a kéziratok rövidítésének és szerkesztésének jogát.

címkék
Mizo, Csipőtelek, reklám, Csányi Sándor, tehén, tej


a rovat további hírei
Megszületett Pécs fideszes trollja? Babakocsival pécsi hivatalokban? Csak azt ne! Lebukott Gyurcsány és Obama pécsi szuperkémje Hitel, adó, kirúgás - Ugye nem ezt ígértétek? A sikító agypénisz újabb hete NAVajon ki itt a korrupt meg a hazudós? Mária országa, kösd fel a gatyád!
címlap »
fotó, videó »
Sztárklikk »
1/5
CHF / HUF

szavazás
Önnek tetszik az ötlet, hogy vasárnap ne legyenek nyitva a boltok?

bővebben
Igen Nem Nem élek már Magyarországon/hamarosan kiköltözök, így nem érint
címkefelhő
Nincs is szebb ruha a valódi bőrnél
Noha Jasmin, kifejezetten szereti a csinos viseleteket, a natúr bőrnél semmi nem áll jobban neki.
Egy szlovéniai séta margójára
Eni első szlovéniai sétája bizonyára sokaknak okozott maradandó élményt
Vadítóan dögös, csábítóan sexi, vagy fordítva?
Szem és egyéb testrészek nem maradnak szárazon, ha ez az dögös csaj kezelésbe vesz.