Baleset a Nemzeti Színházban: gyanúsítottként hallgatták ki az ügyelőt

2024. május 7. 08:45 2024. máj. 7. 08:45

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a 2023. november 10-én, a Nemzeti Színházban történt baleset ügyében a rendőrség egy személyt gyanúsítottként hallgatott ki.

Az Index úgy tudja, hogy a színház ügyelőjét hallgatták ki. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt nyomoz. A gyanúsítotti kihallgatásnak azért is van jelentősége, mert amíg a balesetnek nincsen felelőse, addig a színészek nem kaphatnak kártérítést. 

A Nemzeti Színházban tavaly november elején történt súlyos baleset: Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó leesett a Vidnyánszky Attila rendezte Rómeó és Júlia díszletéről. Hiába telt el a baleset óta közel fél év, még tavasszal is arról szóltak a hírek, hogy sem Szász, sem Horváth nem kapott kártérítést, ami miatt ügyvédhez fordultak. A színház igazgatója, Vidnyánszky Attila akkor elmondta, hogy a balesettel kapcsolatos ügyek még folyamatban vannak, ez vonatkozik a rendőrségi vizsgálatra és a sérült művészek biztosítására is. 

Forrás: hirklikk.hu