Mentőhelikopter és négy mentő vitt el öt iskolást, akik valószínűleg drogot fogyasztottak Mezőcsáton

2024. május 9. 18:00 2024. máj. 9. 18:00

Öt általános iskolás feltehetően drogfogyasztás miatt rosszul lett, elájult Mezőcsáton – hívta fel a Hírklikk szerkesztőségét a helyszínről egy szülő. Az apuka szerint az ő fia három osztálytársa is köztük van, ők ötödikesek. A rosszul lett gyerekek egyikét mentőhelikopter szállította el, a többieket mentők vitték kórházba.

Mezőcsáton a templomnál 5 kiskorú gyerek lett rosszul, elájultak, az úttesten fekve találták őket – értesítette szerkesztőségünket egy helyi apuka. Az elmondása szerint az Egressy Béni Általános Iskola tanulói közül három ötödikes, egy hatodikos és egy hetedikes gyerekről van szó, az ötödikesek a telefonáló apuka fiának osztálytársai. Úgy tudja, hogy a gyerekek valamilyen drogot fogyasztottak. 

Négy mentőautó érkezett a helyszínre, azonban az egyik gyerekhez mentőhelikoptert kellett hívni, az apuka szerint a mentősök a gyerekek életéért küzdöttek. Az édesapa elmondta, nem ez az első eset, hogy Mezőcsáton a gyerekek hozzájutnak valamilyen droghoz. Hozzátette, ő maga is tett már tavaly rendőrségi feljelentést emiatt. A rendőrség akkor megjelent a szülői értekezleten és drogprevenciós előadást tartottak. Úgy látszik nem sok eredménnyel. 

Információink szerint a gyerekeket a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Központi Kórházba szállították. Érdeklődtünk a gyerekek állapotáról az Országos Mentőszolgálatnál, ahol azt ígérték írásban küldik a választ.

Hívtuk a rendőrséget is. Varga Rudolf rendőrszázados, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye Rendőrfőkapitányságának sajtóreferense a Hírklikknek annyit mondott, hogy „rendőreink kimentek a helyszínre, ahol adatgyűjtést végeznek, a körülményekről pontos információval jelenleg nem tudunk szolgálni.”  

Forrás: hirklikk.hu