Udvaros Dorottya után mások is távoznak a Nemzeti Színházból

2024. május 4. 09:05 2024. máj. 4. 09:05

Amint arról korábban a Hírklikk is beszámolt, Udvaros Dorottya megerősítette, hogy nem kapott új szerződést, tehát 22 év után távozik a Nemzeti Színházból. Az Index információi szerint azonban nem ő az egyetlen, aki ősztől már nem játszik a teátrum előadásaiban, és az a két színész – Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia – is távozik, akik tavaly novemberben súlyos balesetet szenvedtek.

„Már nem vagyok tagja a Nemzeti Színháznak. Vidnyánszky Attila valóban nem hosszabbította meg a szerződésem” – nyilatkozta Udvaros Dorottya. S bár a színház nem erősítette meg a hírt – állításuk szerint a mávésznőnek határozatkan idejű szerződése van – távozása azért is különös, mert nemrégiben kapta meg a Nemzet Színésze címet, sajtóhírek szerint éppen Vidnyánszyk Attila támogatásával.

Az Index információi szerint ugyanakkor nem Udvaros az egyetlen, aki távozik a színházból. Úgy tudjuk, hogy a súlyos balesetet szenvedett Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia sem tér már vissza, mellettük Barta Ágnes és férje, Mészáros Martin, illetve Szép Domán és Szabó Sebestyén László is felmondott, Farkas Dénes pedig már korábban távozott. Rajtuk kívül két színésznő gyermeket vár, ők egy ideig szintén nem fognak játszani.

Az Index kereste az érintetteteket, egyelőre Barta Ágnest érték el, aki megerősítette, hogy az évad végétől nem lesz már a társulat tagja, közös megegyezéssel távozik. Mint az Indexnek elmondta, ez egy hosszabb folyamat eredménye, és a továbbiakban szabadúszóként fog dolgozni.

Forrás: hirklikk.hu