Tovább hömpölyög a NER álhír-áradata

2024. április 15. 09:26 2024. ápr. 15. 09:26

Folytatódott a helyi Fidesz hazugságáradata, amivel naponta mérgezi a pécsieket a NER helyi lakájmédiája. Ezúttal is összegyűjtöttük, hogy miről és hogyan hazudtak a pécsieknek a 14. héten - írja sajtóközleményében a Pécs Jövője Frakciószövetség.

·      Ingatlanok: hiába kelti tömeges kiárusítás látszatát a megyei NER-lap, a valóságban csak azokat az ingatlanokat kínálja megvételre az önkormányzat, amelyek hasznosítása hosszú távon sincs tervben.

o  ahol a szerző kiárusítást lát, ott a valóságban két év alatt összesen egy közepes mecsekoldali villa értékében adott el az önkormányzat ingatlanokat;

o  kellően távolról nézve akár mókás is lehetne, hogy a szerző most azért cibálja meg a városvezetést, mert annak elődje hagyta annyira lepusztulni az egykori Akvárium-terrárium épületét, hogy azt most még áron alul sem nagyon lehet értékesíteni;

o  az meg már egyenesen röhej, amikor egy településrészi kisbolttal példálózik a szerző, akinek az érdekeltségébe tartozó családi vállalkozást egyes oknyomozó cikkek szerint éppen falusi kisboltok üzemeltetésére adott, több tízmilliós támogatással tömte ki a kormány.

·      Strand: alaposan visszavett a Fidesz aquapark-ügyben: 2015-ben még ilyen létesítményt ígért a párt a pécsieknek, most már csak „nagystrandot”, bármit is jelentsen ez. A valóságban pedig a jelenlegi városvezetésnek kellett teljesíteni a Fidesz-ÖPE párosnak a tervezésre tett vállalását – ezt meg is tettük, sőt, nemrég az aquapark építését célzó projekt folytatásáról döntött a közgyűlés.

·      Gyalogátkelőhely: hiába közöltük a tényeket, a szerző láthatóan nem képes szembesülni a valósággal: nem a zebra felfestése kerül sokba, hanem a jogszabályi és hatósági előírásoknak megfelelés.

o  ez akkor is igaz marad, ha más városok fals példáit citálják – a valóságban ugyanis nem mindegy, hogy meglévő gyalogátkelőhelyek kiegészítését, vagy teljesen új gyalogátkelőhelyek kiépítését kell elvégezni.

·      Útfelújítások: hiába tesznek újra és újra hitet az átfogó út- és járdafelújításról a fideszes politikusok és csatolmányaik, a valóságban a pécsiek tudják, hogy a Fidesz-ÖPE városvezetés idején nem fordítottak figyelmet az utak és járdák állapotának megőrzésére, ezért is kellett a valóságban most útfelújítási programot hirdetnünk. Haladunk is vele, jó ütemben.

·      Állami közmű: a megyei lap valamiért igen érzékeny a Nagy Imre út környékén zajló állami közműberuházás iránt, és igyekszik megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Pedig a valóságban egyszerű a képlet: a beruházást állami szerv koordinálja, miattuk halad csigalassúsággal az építkezés immár hónapok óta, és az önkormányzat erről szóló, tényszerű tájékoztató tábláit ismeretlenek rendszeresen megrongálják, emiatt a polgármester már feljelentést is tett.

·      Nyomozás: hamis szólamban zeng a NER-kórus egy olyan nyomozásról, ami végigfutott ugyan a Rogán-féle propagandán, de ettől a valóságban még nyomokban is alig tartalmaz tényeket, és jogi szempontból is nehezen értelmezhető.

·      Sztrájk: alighanem világrekord a megyei lap közösségi közlekedésről szóló, csúsztatásokkal teli cikkében is az az egyetlen mondat, amibe három orbitális hazugságot is sikerült belesűrítenie a rágalmazásért korábban már jogerősen elítélt szerzőnek:

o  hiába sugallja ennek ellenkezőjét, a Fidesz-ÖPE városvezetés gyakorlatával ellentétben a jelenlegi városvezetés irányítása alatt a prémium nem képezi automatikusan a cégvezetők juttatását, annak kifizetését ugyanis szigorú és mérhető teljesítményekhez kötöttük;

o  hiába sulykolják ennek ellenkezőjét, a valóságban mind az önkormányzat, mind a cégek jelentősen visszafaragtak a jogi szolgáltatások költségein 2019 októbere óta;

o  hiába mantrázzák az ellenkezőjét, a valóságban éppen a Fidesz-hitel alól mentesítjük, tehát kihúzzuk az eladósodottságból, azaz felszabadítjuk az önkormányzatot ebben az évben.

·      Interjú: terjedelmes interjút közölt a Fidesz jelöltjével a NER lapja, igaz a valósághoz vajmi kevés köze van még az alákérdezésre adott válaszoknak is. Hiába állítja ennek ellenkezőjét a kormánypárt politikusa, a valóságban

o  éppen a Fidesz által felvett hitel visszafizetése, azaz adósságmentesítés történik;

o  a jelenlegi városvezetés beruházásra ösztönzi a befektetőket, de a Fidesz elképzeléseivel szemben mi nem engedjük, hogy Pécs savgyarmat legyen, mert továbbra is csak olyan céget engedünk letelepedni, amelyik nem veszélyezteti a pécsiek egészségét és környezetét;

o  az átláthatóság jegyében sokat lépett előre a város a 2019 előtti időszakhoz képest, ezt egy független vizsgálat is alátámasztja – arról nem is beszélve, hogy ha a várost csődbe vezető párt egykori gazdasági bizottsági elnöke ígér üvegzsebet, az olyan, mint amikor Putyin ígér békét, Polt Péter pedig valós igazságszolgáltatást.

o  a Fidesz hagyta annyira leromlani a város útjait és járdáit, hogy tovább már nem volt halasztható a felújításuk, szerencsére a hatékony gazdálkodásunknak hála idén már megkezdhettük a legfontosabb szakaszok felújítását;

o  rengeteg olyan projektet valósítottunk meg, amely az előző, Fidesz-ÖPE városvezetés időszakában rendre félrecsúszott, vagy a tönk szélére sodródott – elég, ha a rengeteg közül a sírból visszarángatott új Vásárcsarnokraa Fidesz hibás koncepciójával és megkérdőjelezhető módszereivel megkezdett, de végül a pécsiekkel közös sikerré változtatott Misina Tetőpontra, vagy a teszetoszaság miatt majdnem elmulasztott, de a pécsi cégek általunk koordinált összefogásával végül az eredetileg tervezettnél is nagyobb mértékben megújult Lauber Dezső Városi Sportcsarnokra gondolunk.

·      Reptér: Pörgetik a régi lemezt a repülőtérben lévő önkormányzati tulajdon egy részének eladásáról, de a valóságon ez nem változtat - a Münchenbe és Máltára indított menetrendszerinti repülőgép-járat az önkormányzat és a repülőtér vezetésének közös projektje, ami egyre sikeresebb.

·      Béremelés: hiába a nyakatekert logika, a jelenlegi városvezetés a kulturális szféra dolgozóinak is biztosítja az Európa-bajnok infláció okozta reálkereset kompenzálását szolgáló bérfejlesztést.

A Fidesz-ÖPE pécsi hazugságszámlálója 2024 tizennegyedik hetét követően: 277/300.

 

Pécs Jövője Frakciószövetség