Horváth "Trafik" István Tolna Megyéért díjat kap

2016. június 24. 09:17 2016. jún. 24. 09:17

A Pécsi STOP úgy értesült: a megyei közgyűlés Tolna Megyéért díját idén augusztusban Horváth István volt szekszárdi polgármester kapja.

Vérlázító

Zárt ülésen döntött a Tolna Megyei Közgyűlés pénteken délelőtt idei díjazottjairól. Úgy tudjuk: majdnem minden leendő kitüntetett egyhangú támogatást kapott. Ám amikor a megyei díjak Rolls Royce-áról, a Tolna Megyéért díjról volt szó, ismereteink szerint az ellenzéki képviselők már nem repestek ennyire. Azt ugyanis Horváth Istvánnak, volt szekszárdi polgármesternek szánta a fideszes többségű közgyűlés.

Trafikbotrány

És Horváth meg is kapja, hiszen a Fehérvári Tamás vezette közgyűlés fideszes többsége ezt gond nélkül áttolta. Aki Horváthról csak a trafikbotrány okán hallott, azok kedvéért: - Több mint egy évig egyfajta ál-miniszteri biztosként járta az országot. - Már 2010-ben egy vitatható ingatlanügybe keveredett. - Ami régen a trafik volt, ma a közbeszerzés, ezzel Horváth volt jobbkeze, Ács Rezső keveredett bajba.

Hírbe hozta Tolnát

Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere a DK színeiben politizál a megyei közgyűlésben. Szerinte ez nem maradéktalanul volt jó ötlet. - Ha azt nézzük, hogy a megyét mennyire népszerűsítette, akkor valóban megérdemelte a díjat: ország-világ előtt hírbe hozta Tolnát, bőséges sajtófelületet szerzett - vélekedett Szabó. - Viszont ha azt nézzük, hogy milyen ügyek kapcsolódnak hozzá és a hozzá közelálló politikusokhoz, akkor volt talán arra sokkal érdemesebb is jelölt is.

Ámde inkább "Trafpista"

Szabó hozzátette: az ő jelöltje a dombóvári Illyés Gyula Gimnázium volt, ám, mint mondta, ezt a közgyűlés elnöke messze nem támogatta. Pedig Fehérvári Tamás is ott végzett, és bár nem a megye legjobb gimnáziuma, a rangsorban csak harmadik, de a többi már kapott. És most Horváth is fog.