Zsolnay: nagyot gurított a polgármesteri kabinet

2016. július 7. 12:43 2016. júl. 7. 12:43

Nem fogja elhinni, mennyire fontos Pécsnek a Zsolnay sorsa. Eláruljuk: kiemelten. Csak válaszolni ne kelljen semmire.

Iszonyúan pörögnek az események a Zsolnay manufaktúra körül.

Többek között:

Visszakapta a NAV által lefoglalt összes vagyonelemét, köztük az árukészletét a Zsolnay Porcelánmanufaktúra.

A NAV költségvetési csalás és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt azért még tovább folytatja az áprilisban elindított nyomozást.

A bama.hu cikke szerint ugyanakkor a pécsi önkormányzat és a Pécs Holding Zsolnay-gyárból történt kizárása (az önkormányzat és annak cége a gyár kisebbségi tulajdonosa - a szerk.) ügyében mégiscsak lesz tárgyalás.

A manufaktúra mintegy 120 dolgozója, akik június közepén azonnali fölmondással léptek át a város által hirtelen létrehozott Ledina Kerámia Kft-be, a sajtóhírek szerint július 5-én megkapták az új cégtől az első fizetésüket.

Ámde ellenük a Zsolnay Porcelánmanufaktúra munkaügyi pert indít az azonnali és tömeges felmondás okozta esetleges károk miatt.

A Népszava információi szerint a Ledina Kerámia Kft-t még mindig nem jegyezték be, és az ugyancsak önkormányzati Tettye Forrásház Zrt. vett föl közel 400 milliós hitelt a dolgozói juttatásokra. Információink szerint a dolgozók egyhavi fizetése megközelítőleg 40 millió forintba kerül havonta.

A fentiek fényében talán érthető, hogy a városvezetés álláspontjára is kíváncsiak voltunk, vagy inkább lettünk volna pár dologra. Például hogy tényleg egy másik cég és tényleg hitelből fizeti-e a Ledinás dolgozókat, hogy milyen összeget kapnak a dolgozók, hol van egyáltalán az új cég telephelye.

Mivel nem zabál fel sok bitet, a teljes választ könnyű szívvel ide tudjuk másolni:

[size="16"][div]„Pécs számára kiemelten fontos a Zsolnay sorsa, a nyilvánosságot a megfelelő időben természetesen tájékoztatni fogjuk, addig is szíves türelmüket kérjük.”[/div][/size] Köszönjük!

Frissítve:

Bár ismereteink szerint a pécsi önkormányzat és cégeinek kommunikációja az adófizetők hathatós segítségének is köszönhetően meglehetősen össze van hangolva, ma délután a Tettye Forrásház reagált a megjelentekre. Mi a városvezetéstől kérdeztünk, ők már helyreigazítást szerettek volna. Ez is rövid szöveg, de legalább már szól is valamiről. Így:

"A Tettye Forrásház Zrt. semmilyen hitelt nem vett fel a Ledina Kft. érdekében, Kardos Éva ügyvéd erre vonatkozó kijelentései nem valósak. A Tettye Forrásház Zrt. Kardos Éva ellen rágalmazás miatt jogi lépéseket tesz."