48 ezer forintból neveli gyógyíthatatlan beteg kisfiát a dunaszekcsői férfi

2016. július 16. 11:21 2016. júl. 16. 11:21

A most három és fél éves Richárd egyedül még a fejét sem tudja elfordítani, gyomorszondán keresztül táplálják, az anyja és a nagyanyja is elhagyta a családot a kilátástalan küzdelem miatt.

A dunaszekcsői Milaskics Ricsi most három és fél éves. Egy különleges, gyógyíthatlan genetikai betegség miatt elpusztulnak az izmokat mozgató idegsejtek, az izmok pedig elsorvadnak, a gyermek még a fejét sem tudja elfordítani - írta a NL Café.

Ricsit édesapja, a 21 éves Milaskics Richárd egyedül neveli, segítséget a gyermek nagypapája nyújt még. A cikk szerint a gyermek édesanyja 15 hónapos korában hagyta ott a családot, nem sokkal később a nagymama is elment. Mindegyikük a kilátástalanság, a reményvesztettség miatt költözött el.

Ricsi most a Pécsi Gyermekklinikán gyógyulgat, ahová egy hete hozták be tüdőgyulladással. Az édesapja az intézmény anyaszállóján lakik, másképp nem láthatná naponta gyermekét, mivel nem tudja finanszírozni a Dunaszekcső-Pécs-Dunaszekcső távot napi szinten.

A fiatal apuka pelenkázza, masszírozza a kicsit, gyakorlottan kezeli már a gyomorszondát, amin keresztül enni és inni kap a gyermek. Dolgozni nem tud elmenni, Ricsi teljes felügyeletet igényel. Ha a nagyapa nem tud vállalni alkalmi munkát, akkor 48 ezer forintjuk van egy hónapban.

A család szívesen fogad bárminemű segítséget, a NL Café azt írta, a segítő szándékúak vegyék fel a szerkesztőségükkel a kapcsolatot. A cikkben egy bankszámlát is mutattak, ahol a pénzadományt tudják fogadni: 50400034-16108035