Fákat permetez és gyomot irt a BIOKOM több éjjen át

2016. július 26. 16:59 2016. júl. 26. 16:59

Levéltetvek és gombabetegségek ellen permetezi július 26. és augusztus 9. közt Pécs juhar- és hársfáit a BIOKOM. Ugyanebben az időszakban, egészen augusztus 5-ig a vegyszeres gyomirtást is lezavarják a városüzemeltetési cég megbízásából. A munkálatokat éjjel végzik, ami nagyobb hanghatással járhat a megszokottnál.

A BIOKOM Nkft. 2016. július 26. és augusztus 9. között végzi Pécs város közterületein a parkolókban, a nagy forgalmú és parkolásra alkalmas utak mellett a hárs-, valamint a juharfák permetezését levéltetvek és gombabetegségek ellen.

A kedd este induló permetezésekre az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig. A felhasznált permetszerek: Decis Mega (rovarölő), Nissuron 10 WP (rovarölő), Tazer 250 EC (gombaölő), Csöppmix (tápoldat), Sliwet (tapadásfokozó), amelyek III. forgalmi kategóriájú, közterületi felhasználásra engedélyezett szerek. A permetszerek élelmezésügyi várakozási ideje 21 nap, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap. A felhasznált anyagok emberekre és melegvérű állatokra veszélyt nem jelentenek, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre pedig kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

Ugyanezen időszakban gyomirtást is végez a városüzemeltetési cég július 26. és augusztus 5. között. Mint közleményükben írják, "a kedd este induló permetezésekre az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig. A felhasznált permetszerek: Amega 2.5% (gyomirtó) és Nonit (tapadásfokozó), amelyek III. forgalmi kategóriájú, közterületi felhasználásra engedélyezett szerek. A permetszerek élelmezésügyi várakozási ideje 21 nap, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap. A felhasznált anyagok emberekre és melegvérű állatokra veszélyt nem jelentenek, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre pedig kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz."

A BIOKOM igyekszik a pécsi lakosságot naprakészen tájékoztatni a várható permetezési munkákról, így a munkavégzés előtt a helyi médiában információt nyújt annak érdekében, hogy az érintett lakók el tudják végezni az általuk fontosnak tartott intézkedéseket, pl.: ablakok becsukása, növények letakarása. (Váratlan időjárás-változás, illetve előre nem látható műszaki probléma a délutáni terveket is módosíthatja az éjszaka folyamán!)

A szolgáltató felhívja a lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani - áll a közleményben.

Vegyszeres gyomirtás, július 26. - augusztus 5.

Fapermetezés