Palloslóbáló közleményben kelt ki Szabó Iván

2016. augusztus 4. 14:23 2016. aug. 4. 14:23

Közleményben kelt ügyvédi irodája, hírneve, a Ledina és a Suez-ügy védelmére, és nekiment a Kaposvári Törvényszéknek Szabó Iván, akiről az egész városban azt hallani, véget ért pécsi karrierje. Csendben jegyezzük meg: eddig nem volt rászorulva, hogy közleményekben kommunikáljon…

Szabó Iván maga és ügyvédi irodája nevében adott ki meglehetősen kemény hangvételű közleményt. Ebben örömét fejezi ki a Ledina bejegyzése felett, megjegyezve, hogy a Pécsi ezzel helyreállította „a független és pártatlan bíráskodásba vetett bizalmat.”

Ugyanis:

„Az Ügyvédi Iroda azonban rá kíván mutatni arra, hogy a Társaság cégbejegyzését megelőzően számos olyan körülmény merült fel az elsőfokú eljárásban (mint pl. az ügy elvonása az automatikus ügyelosztási rend szerint arra kijelölt bírótól, valamint olyan elutasító döntés hozatala egy egyszerű megítélésű ügyben, az egyébként szakmailag rendkívül felkészült bírákkal rendelkező Kaposvári Törvényszék által, amely meglepően, és többszörösen jogsértő, valamint szakszerűtlen) melyek alapos gyanúval szolgálhatnak arra, hogy bizonyos személyek befolyásolhatták a bíróság eljárását, és az így kialakult helyzet sérthette a független és pártatlan bíráskodásba vetett bizalmat. Az Ügyvédi Iroda mindezekre tekintettel a szükséges bejelentéseket az illetékes Hatóságok felé megtette.” – áll a közleményben.

Szabó Iván és ügyvédi irodája szerint az „ellenérdekelt fél és annak jogi képviselői kommunikációjukban folyamatosan sértő és valótlan tényeket próbálnak” vele kapcsolatban kommunikálni.

Le is szögezi, hogy irodája „Pécs Megyei Jogú Város képviseletére vonatkozó megbízási szerződése továbbra is érvényes, az semmilyen formában nem került visszavonásra, ugyanakkor az ügyre vonatkozóan több budapesti és a pécsi ügyvédi irodának is van megbízása”, és hogy ők képviselnek 118 korábbi Zsolnay-dolgozó jogi képviseletét a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. -vel szemben.

Kiállt Szabó a pécsi vízműfoglalás mellett is. Leszögezi, hogy Pécs „pontosan 1 Euro vételárért vásárolta meg a Pécsi Vízmű Zrt. részvényeit a Suez Environnement francia vállalatcsoporttól. Pécs Megyei Jogú Város 3 milliárd forint kártalanítást (és nem kártérítést) fizetett, amely pontosan megegyezett azzal az összeggel, amelyet a Város 2009. Augusztus 24 -én, a fennálló szerződések alapján felajánlott a Suez Environnement vállalatcsoportnak”. Kitért arra is: az ügyben Pécs képviseletét „ingyenesen látta el, és az ügy folyamán az Ügyvédi Irodának megítélt perköltséget a Pécsi Gyermeksebészet Alapítványának ajándékozta”.

Na, erről sem hallottunk eddig… Mármint a 3 milliárdról igen, teljesen függetlenül annak jogcímétől, hanem a többiről.

Szabó leszögezi még, hogy „a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt korábbi dolgozói saját elhatározásukból, és nem bármilyen rábeszélés hatására kérték felvételüket a LEDINA KERÁMIA Kft. –be”.

És most tessék kapaszkodni:

„Ezt a tényt a munkavállalók beleegyezésével készített videofelvételek támasztják alá”.

Már teccenek érteni, ha esetleg valaki ezt később megkérdezné, vagy vitatná…

Kitér még arra, hogy a Ledina Kerámia alkalmazottai „rendelkeznek azokkal a szakképesítésekkel, amelyekkel a Zsolnay porcelánt elő lehet állítani. A kontárokkal végzett munka nemcsak szakszerűtlen de balesetveszélyes is”.

Ez eddig mind világos, de teljesen hülyék azért mi sem vagyunk. Szabó Iván eddig rendszeres szereplője és informátora volt a város működtette vagy annak vezetését politikai értelemben módfelett komáló sajtóorgánumoknak. Néha még akkor is, ha ott kábé az általunk feltett kérdésekre válaszolt. Ám ezek hasábjain Szabó körül most akkora kuss van, mint egy rombolók elől menekülő tengeralattjárón. Nota bene: egyelőre ezt a közleményt sem láttuk még máshol.

Persze lehet, hogy csak mi kaptuk meg (höhö!), ám ha így van, a dolog lényegén az sem változtat.