Strandolna? Akkor szerdáig találjon vízpartot

2016. augusztus 8. 08:05 2016. aug. 8. 08:05

Szép nyáridő lesz a hét elején, kedden 32 fokot is mutathat a hőmérő. Szerdán azonban jöhetnek a zivatarok, a csütörtök már hűvösebb lesz.

Hétfőn a napsütés lesz az úr, az égen néha elő-előfordulhat némi fátyolfelhőzet, hogy ne unatkozzunk, ha felnézünk, a csapadék pedig elkerül minket - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Nappal 26-30, este 15-22 fok várható.

Kedden az ország nagy részén derült, száraz idő lesz, de a Kisalföldön és az Alpokalján délutántól felhősödés kezdődik, és estefelé az északnyugati határvidékre egy-egy zápor, zivatar is besodródhat. Késő délutántól északnyugaton az északnyugatira forduló szél megerősödik, másutt mérsékelt marad a változó irányú légmozgás. Melegszik az idő, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 32 fok között várható.

Szerdán a szakemberek szerint északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, de az Alföldön a déli órákig még napos idő várható. Szórványosan valószínű zápor, zivatar, utóbbinak elsősorban délután keleten van nagyobb esélye. A szél mindenütt északnyugatira fordul, és sokfelé megerősödik, zivatar környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton 20, az Alföldön még 31 fok körül valószínű.

A csütörtök már nem lesz olyan kellemes, mint a korábbi napok. Gyakran lesz erősen felhős az ég, majd délután nyugat felől határozottan csökken a felhőzet. Elszórtan valószínű záporeső. Az északnyugati, északi szél sokfelé erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul, nappal 19-24 fokra számíthatunk.