Balesetek, villámcsapás, fakidőlés - ezt hozta a szerdai vihar Baranyába

2016. augusztus 17. 10:48 2016. aug. 17. 10:48

Fakidőléssel, kéménybe csapott villámmal és vízelöntéssel jelentkezett Baranyában az augusztus 17-én hajnalban megérkezett vihar. Egy kamion Mecseknádasd és Pécsvárad között a szalagkorlátra dőlt, jelenleg a 6-os főút menti fák tartják, Mánfánál is baleset volt.

Több helyen is gondot okozott Baranyában a hajnalban beinduló felhőszakadás: Szigetváron a piacnál tapasztaltak vízelöntést, és a 67-es úton Mozsgó előtt dőlt fa az útra, melyet félpályás útzár mellett távolítanak el a tűzoltóság emberei.

Geresdlakon egy kéménybe csapott bele a villám, oda Véméndről érkezik a segítség - tudta meg a Pécsi STOP a katasztrófavédelemtől.

Mecseknádasdnál egy kamion ütközött szalagkorlátnak a 6-os főút Pécsvárad és Mecseknádasd közti szakaszán. A jármű a szalagkorlátra dőlt, jelenleg az út menti fák tartják. A műszaki mentéshez a bonyhádi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit, valamint a mecseknádasdi önkéntes tűzoltókat riasztották, de az elsődleges helyszíni információk szerint a kamion vezetője intézkedik járműve mentéséről és elszállításáról - olvasható a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (BMKI) közleményében.

A mánfai kereszteződésnél is baleset volt, délelőtt negyed tízkor még bajosan lehetett csak kifordulni Mánfáról a Pécs felé vezető szerpentinre. Arra járó kollégánk egy összetört elejű személyautót látott az út mellett, a helyszínen rendőrök irányították a forgalmat.