Családi vállalkozásban termesztette apa és fia a kábszit Bodán

2016. augusztus 26. 14:15 2016. aug. 26. 14:15

Apa és fia egy családi ház udvarán termesztette a kábítószergyanús növényeket Bodán. És még éles lőszer is volt a házban.

Bejelentésre mentek ki a rendőrök 2016. augusztus 25-én 14 óra körül egy bodai házhoz, ahol kábítószernek tűnő növényeket, magokat, szárított növényi törmeléket, valamint éles lőszereket is találtak - olvasható a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A szentlőrinci rendőrök két pécsi lakost állítottak elő, akiket gyanúsítottként hallgattak ki. Az ingatlan kertjében, hátsó udvarában, illetve a családi ház nappalijában a rendőrök 11 tő, élő kábítószergyanús növényt, valamint 76 gramm szárított növényi származékot foglaltak le.

Az 57 éves apa és 36 éves fia elismerték a bűncselekmény elkövetését. Ellenük kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt a Szigetvári Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást.

Az apa elmondta azt is, hogy a lőszerek tartására nem rendelkezik engedéllyel, így ellene lőfegyverrel kapcsolatos szabálysértés miatt is eljárást indítottak - áll a rendőrségi kommünikében, ahol fotókat is lehet látni a lefoglalt növényekről.