Iskolakezdésre kész lehet a Hungária utca

2016. augusztus 28. 12:20 2016. aug. 28. 12:20

Már csak az aszfaltozás maradt hátra Pécsen a Hungária utcán, ahol az E.ON szinte az egész nyáron keresztül cserélte az elöregedett gázvezetékeket. A föld alatt már az új csöveken süvít a földgáz, a föld felett pedig várhatóan szeptember elsejére helyre állhat a nyarat megelőző forgalmi rend, ha az időjárás is kegyes lesz.

Lassan véget ér a nagy nyári lezárás a pécsi Hungária utcán, ahol az E.ON szakemberei cserélték ki több ütemben az elöregedett földgáz-vezetékeket június óta.

Mint azt a Pécsi STOP a cég sajtóreferensétől, Varga Ivettől megtudta, az utolsó vezetékszakaszt (ez az Uránia Mozi és a Kórház tér közti rész volt) augusztus 23-án, kedden helyezték gáz alá.

Azóta már a munkaárkokat is betemették, lényegében egy utolsó feladat van hátra: az útburkolat kijavítása. "A kötésidőket, időjárást figyelembe véve várhatóan szeptember 1-én, az eredetileg tervezettel megegyezően visszaáll az eredeti forgalmi rend, véget ér a beruházás" - mondta el portálunk kérdésére Varga Ivett sajtóreferens.

Hozzátette, a földgáz-szolgáltatás biztonságának fenntartásához elengedhetetlen beruházás valósult meg ezzel, az E.ON Hungária Zrt. pedig köszöni az ott élők és az arra közlekedők türelmét és megértését.