MSZP: a MÁV településeket kezdett el "leradírozni a térképről"

2016. augusztus 28. 14:27 2016. aug. 28. 14:27

Az MSZP azt szeretné elérni, hogy a MÁV több IC-vonatot állítson vissza a decembertől érvényes menetrendjébe - mondta Miklós Attila, a párt békéscsabai elnöke sajtótájékoztatón vasárnap Budapesten. Gúr Nándor országgyűlési képviselő a cégnél tapasztalt létszámhiányt és az ebből fakadó veszélyhelyzeteket fejtegette.

Miklós Attila azt mondta: békéscsabai lakosként nem tud a fővárosba InterCity (IC) vonattal eljutni, mert a MÁV "érthetetlen okokból" a júliusi 18-tól érvényes menetrendből négy IC-vonatot törölt.

Hozzátette: a vasútrekonstrukció elérte Békéscsabát, megújult az állomásépület és a pálya, de a menetidő nem rövidült és nem lehet kényelmesen, komfortosan eljutni a fővárosba. Megjegyezte azt is, hogy Békés megye az egyetlen olyan megye, amelyet nem érint autópálya és ahová már IC-vonattal sem lehet utazni.

A MÁV elkezdett településeket "leradírozni a térképéről" - mondta a Békés megyei politikus.

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke a sajtótájékoztatón a MÁV-nál dolgozók mostoha körülményeire hívta fel a figyelmet. Véleménye szerint a vasúttársaságnál nagy a leterheltség, kevés a fizetés, ezért emelni kell azoknak a dolgozóknak bérét, akiknek alacsony a fizetése.

A politikus szerint a nagy létszámhiány következtében túlterheltek a dolgozók, emiatt hibázhatnak, ami már a vasútbiztonságot is veszélyeztetheti.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: "nem ellopni kell a pénzt az országban, hanem az embernek kell adni fizetésként, hiszen az elmúlt hat évben csak a dolgozói szegénységet alapozták meg ebben az országban".