Kikerült a ciprusi cég a Ledina mögül - új ügyvezető is van már

2016. augusztus 30. 15:36 2016. aug. 30. 15:36

Megint változott a Ledina Kerámia Kft. mögötti cégháló, kikerült a ciprusi bejegyzésű BALLYMARTIN Holdings Ltd. A pécsi önkormányzat által gründolt, de aztán eladott cégnek új ügyvezetője is lett Erdei Viktor személyében. 2014-ben egy ugyanilyen nevű ember volt a Zsolnay Porcelánmanufaktúra termékfejlesztési vezetője.

Ismét megváltozott a Zsolnay Porcelánmanufaktúra ellenében május végén a pécsi önkormányzat által létrehozott Ledina Kerámia Kft. mögötti új tulajdonosi háló.

Mint ismert, a céget augusztus elején adta el az önkormányzat "bekerülési áron" (hárommillió forintért, amennyit a Ledina Kerámia Kft. megalapításához kellett tőkeként biztosítania) egy budapesti székhelyű Anidel Projekt Kft-nek, melyet pont aznap, augusztus 8-án alapítottak meg, mikor a Ledina Kerámiát hosszú hetek perelései után végre bejegyeztethette az önkormányzat.

Az előzményekről az itt található cikkgyűjteményből tájékozódhatnak!

Hamar kiderült, hogy az Anidel Projekt Kft. mögött álló cégháló több mint érdekes, például egy ciprusi bejegyzésű vállalatot is rejtett magában. Az is gyorsan napvilágra került, hogy a rengeteg magyarországi bejegyzésű cég mögött egy személy, egy bizonyos Bozóki János áll, akinek érdekes módon az egyik érintett vállalkozása pont ugyanabba az épületbe van bejegyezve, mint ahol a Pécset sok esetben képviselő Szabó Ivánnak van az ügyvédi irodája.

A Ledina Kerámia Kft. mögötti cégháló közben tovább módosult, belépett több más vállalkozás is a Ledina tulajdonosainak körébe, de érdekes módon végül mindegyikről kiderült, hogy Bozóki János áll mögöttük.

Sőt, az egyik cégnél a cím is változott volna, és ebből derült ki, hogy az ott található másik vállalkozásban - Wise Trust Kft. - Bozóki mellett Szabó Iván a társtulajdonos.

Nos, azóta újra történt egy-két változás a Ledina Kerámia háza táján, illetve a mögöttes céghálóban.

Cégpókháló

A témával legutóbb foglalkozó cikkünkben írtuk, hogy a Ledina Kerámia Kft. mögtt álló Anidel Projekt Kft-nek három tulajdonosa volt: a Horti Basketball, a Markolat és a Munka Megoldások Kft..

Az új fejlemény itt annyi, hogy a Horti Basketball Kft. kikerült a tulajdonosi körből - és ezzel együtt a ciprusi bejegyzésű BALLYMARTIN Holdings Ltd. is, melyet anno egy Giannos Mpozoki nevű egyén jegyeztetett be.

A mostani cikk megírásának pillanatában az Anidelnek a Markolat és a Munka Megoldások Kft. a tulajdonosai.

A Markolat Kft. pécsi című, ugyanerre a címre volt tavalyig a Horti Basketball Kft is bejegyezve. A Markolatban Bozóki János az ügyvezető, a cég mögött a Bally Holding Trust Kft. áll.

A Munka Megoldások Kft. budapesti székhelyű, az ügyvezetője Takács István - ő egyébként az Anidel Projekt Kft-ben is ugyanilyen tisztséget tölt be -, a cég mögött a Bally Holding Trust Kft. és a Greek Solutions Kft. áll.

A Bally Holding Trust Kft-ben Takács István és Bozóki a két ügyvezető, a cég mögött Bozóki áll.

A Greek Solutions Kft-nél ugyancsak Takács István az ügyvezető, a tulajdonos a Greek Software Kft. és a Bally Holding Trust Kft..

A Greek Software Kft-ben Bozóki János mind az ügyvezető, mind pedig a tulajdonos. Ez a cég ráadásul ugyanarra a címre (1105 Budapest, Mádi utca 12-14.) van bejegyezve, mint a Munka Megoldások Kft..

Új ügyvezető a Ledinánál - a Zsolnay-gyárból?

Közben a Ledina Kerámia Kft-ben is történt némi változás. Katreiner Zoltán helyett - aki május 31. óta volt a cég ügyvezető - a posztot augusztus közepétől egy bizonyos Erdei Viktor tölti be.

A zsolnay.hu-n egy bejegyzés szerint egy ugyanilyen nevű ember a gyár porcelántervezőjeként bekerült a top 10 magyar porcelánteríték tervezői közé Flying Service fantázianevű terítékével.

2014-ben pedig egy másik cikkben már termékfejlesztési vezetőként szerepeltetik Erdei Viktort.

A Ledina Kerámia Kft. egyébként még mindig a pécsi városháza címére van bejegyezve az e-cégjegyzék adatai szerint.