Halálos baleset: vonattal ütközött egy autó Okorágnál

2016. szeptember 4. 18:42 2016. szept. 4. 18:42

Egy menetrend szerinti vonatszerelvénnyel ütközött össze egy személyautó Dél-Baranyában, Okorág térségében egy vasúti átjáróban. A személygépkocsi vezetője könnyebben sérült meg, utasa azonban belehalt az ütközésbe.

21:01

A Mávinform közleménye szerint a baleset egy fénysorompós vasúti átjáróban történt. Az eddig jelentések szerint a fénysorompó jól működött, piros jelzést adott. A gépkocsi az ütközés következtében a vasúti pályára került, kidöntötte a fénysorompó egyik jelzőoszlopát.

A vonaton senki nem sérült meg. A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt Szentlőrinc és Sellye között vonatpótló buszok közlekednek - írta a Mávinform.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt írta: az autó eddig ismeretlen okból hajtott a sínekre Okorág térségében, ahol összeütközött az éppen elhaladó vonattal. A személygépkocsi utasa, egy 49 éves nő a helyszínen életét vesztette - tették hozzá. (MTI)

18:42

Dízelvonattal ütközött össze egy személygépkocsi Okorág térségében, a vasúti átjáróban - olvasható a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

A vezető maga szállt ki a személyautóból, az utast a sellyei hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a mentők kiemelték.

Megállapításuk szerint az utas életét vesztette a balesetben, a sofőr könnyű sérülést szenvedett. A vonaton utazók közül senki nem sérült meg. A helyszínen teljes útlezárás van érvényben - áll a közleményben.

A katasztrófavédelem közleményéhez csatolt térkép szerint a baleset Okorág-Kárászpuszta vasúti megállóhelynél következett be. A vonat Szentlőrincről tartott Sellyére.