Kiderült, ki rendelte meg a fantomlapot

2016. szeptember 7. 11:18 2016. szept. 7. 11:18



Rejtélyes ügyre kerülhet pont: kiderült, ki rendelte meg a tavasszal egy helyi reklámújságban megjelent, elsősorban a dombóvári polgármestert ekéző sajtóorgánumot. Mondjuk nagy meglepetés nem volt, per viszont lehet belőle.

Az A4-es méretű betétlap az egyik dombóvári reklámújságban jelent meg. Egyebek mellett ilyen írások voltak benne:

Ám kiadó, felelős, szerző vagy szerkesztő már nem volt rajta – ez korábban önmagában is büntetést vont volna maga után, de ez mára kikerült a BTK-ból. A fejlécen mindössze a városi Fidesz Facebook-oldalának neve díszelgett.

A város polgármestere feljelentést tett, miután becsületsértőnek és rágalmazónak, de főleg az utóbbinak találta a megjelent írásokat. A fenti autóüggyel kapcsolatban például kiderült: ellentétben a megyei közgyűlés elnökével az autó használata nem korlátlan, a vonatkozó szabályokat a városi képviselő-testület fogadta el, ráadásul a kocsi nem új, és nem az övé, hanem a polgármesteri hivatalé, és használt.

Az ügyben nyomozást rendeltek el, amely kiderítette: a kiadványt Tóth Zoltán rendelte meg és fizette ki.

Tóth Zoltánról, a Fidesz dombóvári önkormányzati képviselőjéről legutóbb annak kapcsán írtunk, hogy míg a várostól, amelyet képvisel, és intézményétől eredetileg 3,5 millió forint behajtási költségátalányt követel a hozzá fűződő cég, az állami KLIK-kel szemben már jóval elnézőbb volt, és nem élt ezzel a lehetőséggel.

A Dombóvári Járásbíróságon kedden tartott meghallgatáson Tóth elismerte, hogy megrendelte és kifizette a kiadványt, de azt mondta: a tartalmát nem ő írta, és nem is árulta el, kinek a munkáit olvashatták a dombóvári polgárok.

A Pécsi STOP úgy tudja, Tóth egyebek mellett azzal védekezett, hogy az írásokat szatirikusnak szánták, Dombóvár polgármesterének politikusként pedig tűrnie kell az ilyen véleménynyilvánításokat. Az autó pedig használójának volt új.

Szabó Loránd polgármester ugyanezen a meghallgatáson egérutat kínált Tóthnak – ha utóbbi a jövő hétig bocsánatkérő írást jelentet meg ugyanebben a hirdetőújságban, eltekint a pertől.