Máris kitolták az új online kasszák beszerzési határidejét

2016. szeptember 7. 15:24 2016. szept. 7. 15:24

Eredetileg október elsejéig kellett volna újfajta online kasszákat beszerezniük a diszkóüzemeltetőknek, patyolatosoknak, masszőröknek, taxisoknak - és még másoknak -, ám már szeptember első napjaiban látszott, hogy lehetetlen az ügy, mivel nincs annyi pénztárgép Magyarországon, mint amennyi kellene. Az új határidő 2017. január elseje lett.

Elég hamar változtatott az újfajta online kasszák bevezetési dátumán a kormány, miután szeptember elejére nyilvánvalóvá vált, hogy egyszerűen nincs annyi pénztárgép, mint amennyire az erre kötelezett vállalkozásoknak szüksége lenne.

A terv ugyanis az volt, hogy a diszkóüzemeltetőknek, plasztikai sebészeknek, masszőröknek, taxisoknak, pénzváltóknak és autójavítóknak idén október elsejei határidővel kellett volna beüzemelniük az újfajta online kasszákat.

Csakhogy szeptember elejére kiderült, a terv eléggé lehetetlen, ugyanis ezeket az újfajta kasszákat még nem engedélyezte a megfelelő hivatal, de ha ez meg is történt volna, akkor sem lett volna elegendő számú pénztárgép a magyarországi forgalmazóknál. A beszerzés egyébként 18 ezer vállalkozást érint, de szeptemberig 1515 üzembehelyezési kódot regisztráltak- írtuk korábbi cikkünkben.

Úgy tűnik, a kormányzat is szembesülhetett a problémával, mivel Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szeptember 5-én már azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy a "korábban tervezett szeptember végi időpont helyett elég lesz január elsejétől átállnia az online pénztárgép használatára a ruhatisztítóknak, autójavítóknak pénzváltóknak, plasztikai sebészeteknek, diszkó-üzemeltetőknek és taxisoknak" - derül ki a hvg.hu cikkéből.