Kamarai választások: kedden minden eldől

2016. szeptember 18. 09:36 2016. szept. 18. 09:36

Miközben az adóforintjainkból milliárdokat költenek az október 2-ai kvótareferendum kampányára, mi itt most ingyen promotáljuk a közelgő kamarai választásokat. Mert sokkal jobb arcok vagyunk, mint a kormány.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara (PBKIK) választási folyamatában a jelölőbizottság vezetésével lezajlott a jelölési folyamat, és 2016. szeptember 20-án reggel 8 órától délután 17 óráig valamennyi kamarai ügyfélszolgálaton kialakított választási helységekben szavazhatnak a választójoggal rendelkező baranyai vállalkozások – áll a PBKIK közleményében.

Minden vállalkozás csak saját körzetében adhatja le szavazatát az alábbiak szerint:

Pécsett a Pécsi és a Pécsváradi Járásban székhellyel rendelkező vállalkozások.

Komlón a Komlói és Hegyháti Járásban székhellyel rendelkező vállalkozások

.

Mohácson, a Bólyi és a Mohácsi Járásban székhellyel rendelkező vállalkozások.

Siklóson a Sellyei és a Siklósi Járásban székhellyel rendelkező vállalkozások.

Szigetváron a Szentlőrinci és Szigetvári Járásban székhellyel rendelkező vállalkozások.

A szeptember 6-8. között a kamarai ügyfélszolgálatokon közszemlére tett választójogi jegyzékeket a választási bizottság a beérkezett módosítási kérelmek elbírálásával módosította. A bizottság minden kérelemnek helyt adott. A jegyzéket lezárták, szeptember 20-án a jegyzéken szereplő, a regisztrációs kötelmeinek eleget tévő vállalkozásoknak van választójoguk.

Minden vállalkozásnak csak egy szavazata van. A vállalkozás nevében a kamarai választójogi nyilvántartásban szereplő, szavazásra jogosult személy szavazhat. A választójoggal rendelkező vállalkozás nevében a kamarai honlapról letölthető, pontosan kitöltött és aláírt igazolólap segítségével a szavazásra jogosult személy a vállalkozás vezető alkalmazottját felhatalmazhatja a szavazásra. Az ily módon felhatalmazott személy az igazolólap átadásával szintén gyakorolhatja a választójogot.

A kamarában regisztrált vállalkozások az adott tagozat küldötteire szavazhatnak. A kamarai tagok emellett a tagozat elnökére, elnökségére, a székhelyük szerinti városi elnökség elnökére és tagjaira is leadják szavazatukat.

A kamara választási bizottsága azt kéri: a választásra mindenki hozzon magával személyi azonosságát igazoló igazolványt.