Bayer Orbán kegyence-díjat kapott Pécsen, egy tüntetőt megütöttek

2016. szeptember 25. 09:33 2016. szept. 25. 09:33

Hátsó ajtón sunnyogott be Bayer Zsolt a pécsi rendezvényére, amelynek előterében ellentüntetők várták a nemrég lovagkereszttel díjazott újságírót. Berkecz Balázs politikus az Együtt által "alapított" új kitüntetést, az Orbán kegyence-díjat adta át, amelynek oklevelét Bayer széttépte. Egy tüntető lányt megütöttek a fórumon.

Nemcsak a szeretet vette körül szeptember 24-én Pécsen a Zsolnay Negyedben Bayer Zsolt újságírót, aki a helyi Fidesz meghívására tartott fórumot az E78-ban.

A Népszabadság tudósítása szerint a sajtót nem engedték be a fórumra, mint ahogy az ellentüntetőket sem, köztük Berkecz Balázst, az Együtt elnökségének szigetvári tagját.

Berkecz az Együtt által kifundált kitüntetéssel várta Bayert, az Orbán kegyence-díjat (mely egy oklevélből és egy szögesdrót-darabból áll), ám ebben elmondása szerint megakadályozta Hoppál Péter és több biztonsági őr. Az egyik tüntető aktivistát a fórumon megütötték - olvasható a politikus blogbejegyzésében.

Végül Berkecz átadhatta a díjat az egyik oldalajtón besurranó, majd hasonló módon távozni próbáló Bayernek, aki széttépte az oklevelet. Közben Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a kormánymantrát hangoztatta, Bayert nemzeti liberálisnak titulálta - hallható a tüntetésről készült videó 7 percétől induló beszélgetésben.