Emberséges Magyarországot akarnak Pécsett is

2016. szeptember 29. 10:52 2016. szept. 29. 10:52

„Felhívás egy emberséges Magyarországért" címmel rendezvény lesz Pécsett is a budapesti, Alföldi Róberték által szervezett "Lásd meg az embert!" demonstrációval párhuzamosan pénteken 18 órától a Kossuth téren.

A kezdeményezők, Heindl Péter és Vatai Éva szerint "a felhívás nyitott minden jóakaratú, szolidáris és együtt érző ember számára, akiknek fontosabbak az emberi értékek, mint ez a körülöttünk zajló kutyakomédia”.

Ezért tartják meg szeptember 30-án - a budapesti eseményekkel párhuzamosan - az eseményt Pécsett a Kossuth téren az emberséges Magyarországért.

A rendezvény Facebook-meghívója ide kattintva érhető el.

„Hogy az embert lássuk végre és ne egy kartotékadatot. Ha Téged is zavar az embertelenedés, ha akarsz tenni ez ellen, akkor gyere el a térre! Gyere, és hívj annyi embert, amennyit csak tudsz! Piknikezzünk, zenéljünk, bulizzunk a Kossuth téren! Találkozzunk, beszélgessünk, szenteljünk egy kis időt a másik véleményének meghallgatására – köpködés, bunyózás és „orbántakarodj” nélkül." - írták a kezdeményezők a Facebookon.

A zene és a beszédek és beszélgetések mellett lesz vetítés a menekülteket segítő pécsi Migszol-támogató csoport tavalyi, pécsi vasútállomáson - mintegy két hónapig - működő "bázisán" készült fotókból. Ezekből néhány Budapesten is látható az Amnesty International Ankertben rendezett kiállításán.