Hétfőtől tíz napon át dolgozik az E.ON a Vásárcsarnoknál

2016. október 9. 09:51 2016. okt. 9. 09:51

Gázszivárgás miatt kell felbontani a Zólyom utcát, az E.ON október 10-e és 20-a között fog dolgozni helyszínen.

Amint azt az E.ON portálunkkal közölte, a pécsi Vásárcsarnok melletti Zólyom utcában gázszivárgást jelzett a műszer a kisnyomású gázvezeték-rendszeren.

A javítást a szükséges előkészületeket követően okóber 10-én, hétfőn délelőtt kezdik meg a szakemberek.

A javítás elvégzéséhez szükség van a forgalmi rend átmeneti megváltoztatására. Hétfőn reggel 8 órától a Zólyom utcába és a vásárcsarnok területére a Nagy Lajos király utca felől lehet majd behajtani. A Bajcsy-Zsillinszky utca felől tilos lesz a behajtás a Zólyom utcába. A távolsági autóbusz forgalom is megváltozik, a beérkező buszok kizárólag a felüljáró felőli bejáraton érkeznek az állomásra.

Mivel az átmeneti forgalmi rend miatt számolni kell 5-8 perces késéssekkel a távolsági autóbuszok esetében, ezért hétfőn reggel a reggeli csúcsot követően indul a munkavégzés.

A cég tájékoztatása szerint az útfelbontással járó munkálatok időtartama alatt gázszünet nem lesz, a szolgáltatás a megszokott módon vehető igénybe. Mindössze az átkötés idejére – ami néhány órás időintervallumot jelent – szünetel majd a földgáz-szolgáltatás a hat érintett fogyasztónál. Ennek várható időpontja október 13-a, erről az érintett lakásokban élők szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak.

A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően. A munka várható befejezése október 20-a.