Veszélyes hajógyújtogató férfit keresnek a rendőrök, itt a fotója

2016. október 17. 13:07 2016. okt. 17. 13:07

Ha látja Gólya Zsolt Mihályt, akkor kerülje el nagy ívben, miközben tárcsázza a rendőrséget.

Még október 13-án írtuk meg, hogy leégett három hajó a balatonföldvári kikötőben. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság híradása szerint a tűz egy vízi taxiról terjedt át egy másik motoros járműre, majd egy vitorlásra, a lángokat a siófoki tűzoltók fékezték meg.

A tűz az elkerített területen lévő többi hajót is veszélyeztette, ezért volt olyan vízi jármű, amelyet elkötöttek a többitől, az egyik lángoló hajót pedig el kellett vontatni.

A rendőrség október 17-i közlése szerint a kikötőben keletkezett tűz miatt egy férfit keresnek a rendőrök.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a hajók nem maguktól gyulladtak ki, az egyiket valaki lángra lobbantotta.

A nyomozás során felmerült információk alapján a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható Gólya Zsolt Mihály, akinek felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre, ezért a Siófoki Rendőrkapitányság vele szemben elfogatóparancsot adott ki.

A budapesti, 35 éves férfi körülbelül 180-185 centiméter magas, erős testalkatú. Az elkövetést megelőző napon sapkát, bordó színű, ujjatlan, pufi mellényt, világos-szürkés kapucnis felsőt és egy barna, oldalzsebes nadrágot viselt. Különös ismertetőjegye, hogy a bal vállán egy medvét ábrázoló tetoválás látható.

Gólya Zsolt Mihály ellenállásától fokozottan tartani kell, ezért senki ne próbálja meg feltartóztatni.

A rendőrség várja mindazok jelentkezését, akik a képen látható férfit felismerik, jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkeznek. Jelentkezni lehet személyesen a Siófoki Rendőrkapitányságon (8600 Siófok Sió utca 12-20.), vagy hívják a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-82-502-700-as telefonszámon, vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, továbbá a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.