Ez igen: Pauska beejtőernyőzött a Mediaworkshöz

2016. október 28. 13:20 2016. okt. 28. 13:20

Sajtóértesülések szerint Pauska Zsolt, az Új Dunántúli Napló és a Pécsi Újság egykori főszerkesztője, utóbbi tulajdonosa lehet a Mediaworks digitális divízió igazgatója. Pauska 2010-ben még ódzkodott a "pesti majmoktól", azóta viszont már a kormánymédia hirado.hu-nál is feltűnt.

Pauska Zsolt válthatja a Mediaworks digitális divízió eddigi igazgatóját, Pásztor Andrást a posztján - értesült a 24.hu.

Pauska Zsolt anno az Új Dunántúli Napló főszerkesztője volt, majd utána létrehozta a Pécsi Újság.hu-t, amelyet 2015. márciusáig vezetett. Onnan a hirado.hu főszerkesztői székébe került - sokak meglepetésére.

Pauska öt évvel korábban még nem annyira lelkesedhetett a fővárosiakért, mint mostanában: 2010-ben, mikor Pécs lett egy évre Európa Kulturális Fővárosa (Essen és Isztambul mellett), a megnyitó után írta elhíresült kis pamfletjét, a "Pesti majmok, bekaphatjátok" címmel, mely sokáig elérhetővé volt megjelenési helyén, de mikor Pestre ejtőernyőzött, el lett távolítva a Pécsi Újság honlapjáról.

A lap egyébként nagyot ment augusztus végén, menekültek özönéről deliráltak, akik betörtek Magyarországra és már a Mohácsi-szigeten jártak. Aztán a sztoriról hamar kiderült, hogy nyomokban ugyan tartalmaz némi igazságot, ám leginkább csak kacsa az egész.