Lakáspályázatok: vagy erkölcsi bizonyítvány, vagy nyilvánosság

2016. november 4. 12:57 2016. nov. 4. 12:57

Előnyt jelent a pécsi önkormányzati lakások pályázatánál, ha a jelentkező erkölcsi bizonyítványt is csatol a beadványához - erről határozott a népjóléti bizottság a Jobbik javaslatára. A párt képviselője nyilvánosságra fogja hozni azon politikusok nevét innentől, akik az erkölcsi bizonyítvány megléte nélkül fognak lakást kiutalni.

Egyhangúlag fogadta el a Jobbik javaslatát a pécsi városvezetés népjóléti és sportbizottsága, innentől kezdve előnyt jelent az önkormányzati lakások pályázatánál, ha valaki erkölcsi bizonyítványt is csatol a beadványához - mondta el Fogarasi Gábor, a Jobbik képviselője pécsi sajtótájékoztatóján.

A politikus kifejtette, az erkölcsi bizonyítványt már ingyen lehet igényelni, vagyis ez nem kerül plusz pénzébe a pályázóknak, a lépéssel azt szeretné a párt elérni, hogy a lakásokat ne kaphassák meg olyanok, akik problémát jelenthetnek egy-egy lakóközösség számára.

Fogarasi elmondta, a jövőben nyilvánosságra fogja hozni azon politikusok és pártok neveit, akik erkölcsi bizonyítvány megléte nélkül döntenek egy-egy lakás kiutalásáról. Ő személy szerint csak olyan pályázatokat fog támogatni a bizottságban, amelyeknél van erkölcsi bizonyítvány becsatolva - tette hozzá.

A Jobbik pécsi képviselői ezt a javaslatot rengetegszer felhozták már a közgyűlésen 2010 óta, most a javaslatot a népjóléti bizottság mindegyik tagja egyhangúlag megszavazta.