Ahogy a madár látja Erdélyt - videó

2016. november 10. 12:05 2016. nov. 10. 12:05

Lélegzetelállító helyeken futott végig Ruczuj Szabolcs Erdélyben, a futással - és az arról készült drónvideóval - az erdélyi régió szépségeire kívánta felhívni a figyelmet a gyergyói származású filmes. Ruczuj Vajdahunyad várában, a tordai sóbányában, a Békás-szorosban, Károly herceg zalánpataki birtokán is tiszteletét tette kocogva, de megmászta a Transzfogarasi utat, és az azt övező hegyeket is.

Lenyűgöző szépségű tájakon futott végig Erdélyben tavaly egy gyergyószentmiklósi származású, de Londonban élő filmes.

Ruczuj Szabolcs több mint egy éve vette a fejébe a futás és a videó lekészítésének gondolatát, a célja ezzel az volt, hogy bemutassa a régiót a külföldieknek.

A futásáról készült drónvideó madártávlatból mutatja be Erdély szépségeit, Ruczuj legtöbbször csak apró pontként látható a leglátványosabb turisztikai célpontok környezetében.

A Londonban élő filmes egy hónap alatt forgatta le a videót, nagyjából 6-7000 fontból. A költségekbe bele kell érteni egy drón elvesztését - ami már valahol a Fekete-tengerben lehet, mert patakba zuhant -, valamint egy személyautó letört tükrét és átszúrt oldalát is, melyet egy zalánpataki tehén okozott - derül ki a Transindex.ro cikkéből.

"A film elkészítésében operatőrként a gyergyószentmiklósi Bakó András működött közre. A hangmérnöki feladatokat a skót Ben Corner-Barber végezte, míg a londoni székhelyű Shorefront Films segítette az utómunkát. A finn Mikko Makela volt a vágója" a filmenk, melyet már Londonban és Sidney-ben is bemutattak - olvasható a cikkben.

Ruczuj többek közt a Békás-szorosban, a törcsvári kastélyban, Vajdahunyad várában, a tordai sóbányában, Károly herceg zalánpataki vendégházában, a berethalmi erődtemplomnál fordult meg, de fölfutott a Transzfogarasi út mentén is, valamint felmászott az ottani csúcsokra is.