Lehet, hogy még az idén történik valami a Pécsre álmodott kosárakadémiával?

2016. november 12. 17:26 2016. nov. 12. 17:26

Újra kiírták a közbeszerzést a Nemzeti Kosárlabda Akadémia építésére, a sportcsarnok és a kollégium lehetséges kivitelezőinek pályázatát november 23-ig várják.

Az elmúlt időszakban többször cikkeztünk a Pécs Pláza szomszédságába tervezett Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról, helyesebben arról, hogy nem igazán történik vele semmi.

A 2014-ben bejelentett akadémia az ígéretek szerint 2015 őszére elkészült volna, helyszínén, a volt pécsi szennyvíztelepen még Páva Zsolt is vidáman bontott falat.

2015 novemberében meg is jelent a Közbeszerzési Értesítőben, hogy a Nemzeti Sportközpontok nyílt közbeszerzésen keres kivitelezőt a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia sportcsarnokának és kollégiumának építésére, december 21-ig várták az ajánlatokat.

Ez eredménytelenül zárult, még a nyáron arról tájékoztatta portálunkat a Nemzeti Sportközpontok, hogy az új közbeszerzési eljárás szakmai előkészítése jelenleg is zajlik, a kivitelezés egy sikeres és eredményes eljárás után kerülhet ütemezésre.

Szeptemberben még mindig nem volt érdemi fejlemény, ekkor a Nemzeti Sportközpontok arról tudott csak tájékoztatást adni, hogy az új közbeszerzési eljárás előkészítése, indítása folyamatban van. A nyílt közbeszerzési eljárás alapján, a kivitelezői vállalkozási szerződés aláírására még ez évben sor kerülhet.

Amint azt most megtudtuk, október 11-én végre megjelent a hirdetmény, az ajánlattételi határidő ez év november 23-a, 11 óra.

Egy éve feltettük a kérdést: elképzelhető, hogy csak 2017-re készül el a pécsi kosárakadémia? Most azt a kérdést tesszük fel: elkészül egyáltalán 2017-ben a pécsi kosárakadémia?