Bezárt a Csiky Gergely Színház

2016. november 13. 11:33 2016. nov. 13. 11:33

Elindult a felújítás, a tervek szerint 2018 őszéig zárva lesz a kaposvári Csiky Gergely Színház. A felújítás miatt bezárt épületben november 12-én még összegyűltek az egykori legendás teátrum nem kevésbé legendás munkatársai, hogy búcsúzzanak.

Bezárt a kaposvári Csiky Gergely Színház, hogy a színművészek és a műszak helyét a felújítás munkatársai vegyék át. A tervek szerint a Csiky 2018 októberéig lesz zárva, 9 milliárd forintra saccolták jelenleg a felújítás költségeit.

A színház addig az Együd Árpád Kulturális Központban (Agóra) fog játszani, bár ott szűkebb a nézőtér befogadóképessége, mint a színházé volt - írtuk korábbi cikkünkben.

A november 12-ei zárónapon rengeteg egykori legendás tagja eljött a színháznak, a sonline.hu cikke szerint "Ascher Tamás, Kulka János, Csákányi Eszter, Tóth Béla, Kamarell Márta, Zsámbéki Gábor, Molnár Piroska, Pogány Judit", Mohácsi János, Znamenák István, és még sokan mások voltak jelen. Tóth Béla ráadásul a színház önálló társulatának megalapításától, 1955-től tagja a teátrumnak.

Csákányi Eszter úgy fogalmazott a búcsúnapon - mikor körbeölelték az épületet a résztvevők, volt sok sztorizás - "a mai magyar színháznak a Csiky volt a bölcsője. Minden, ami a jelen színházát jellemzi, innen nőtte ki magát, aki számít-mérvadó a szakmában, köze volt Kaposvárhoz. Csak körül kell nézni: ezek között a falak között született meg a modern magyar színjátszás" - olvasható a cikkben.