Díjnyertes Piaf-előadás a Pécsi Harmadik Színházban

2016. november 14. 13:04 2016. nov. 14. 13:04

Két alkalommal is látható lesz decemberben a Piaf-marche/Piaf-menet című darab a Pécsi Harmadik Színházban.

A színdarab a Magyar Színházak 28. Kisvárdai Fesztiválján idén nyáron a Közönségdíjat, valamint Kisvárda Város Polgármesterének Díját is elnyerte - közölte portálunkkal a színház. Az újvidéki-szabadkai koprodukcióban született előadást a Jászai-díjas Mezei Kinga rendezte, övé a főszerep is benne.

"Mezei Kinga teljesen átalakul Piaffá. Mintha Edith tenyere görnyesztené Kinga hátát, és Edith hangja szólalna meg Kinga torkán át néhány dallam által, a két nő mozdulata, testtartása kísértetiesen hasonlít egymásra” – írta egyik kritikusa arról az előadásról, amely december 5-én és 6-án este hét órakor a Pécsi Harmadik Színházban vendégszerepel.

A Piaf-marche/Piaf-menet című darabot Mezei Kinga rendezésében és főszereplésével két délvidéki társulat, az Újvidéki Színház és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház közösen mutatta be a múlt század egyik legnagyszerűbb sanzonénekese, Edith Piaf születésének századik évfordulóján, 2015-ben.

E zenés produkció a tragikus sorsú francia énekesnő harcokkal és önmarcangolással teli életét, sikereit, kudarcait szövi előadássá, felmutatva szélsőséges, sokszor végletes személyiségét, és megidézve azt a kort, amelyben a művészeknek nagyon nagy utat kellett bejárniuk az elismertségig. Edith Piafnak sikerült. Hatása és dalai a mai napig érvényesek és meghatározóak a francia sanzon világában.

Mezei Kinga és Mészáros Gábor, illetve Kőrösi István mellett a zongoránál Varga Ivánlesz az előadás közreműködője. E vendégjáték a legújabb állomása a ,,Határtalan város - Határtalan színház” elnevezésű programsorozatnak, melynek keretében a Pécsi Harmadik Színház 12 társulat közreműködésével 34 produkcióból 145 előadást tartott eddig.