Megállapodott a szakszervezet, lefújták a sztrájkot

2016. november 30. 14:43 2016. nov. 30. 14:43

A közalkalmazottakat tömörítő szakszervezet a szociális szférában dolgozók béremeléséért szállt harcba. Hétfőn tartottak volna sztrájkot, mások is szolidaritást vállaltak velük, de úgy tudjuk: ma megegyeztek a kormány képviselőivel.

Hétfőre hirdette meg a figyelmeztető sztrájkot a Magyar Közszolgálati, Közalkalmazotti és a Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ). Céljuk az volt, hogy elérjék a szociális ágazatban dolgozók keresetnövekedését.

A törekvésben mások is osztoztak, szolidaritást vállalt például a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, amely információink szerint már előrehaladott tárgyalásokat folytatott egy hétfő reggeli egyórás szolidaritási megmozdulás elégséges szolgáltatásairól.

A Pécsi STOP azonban úgy értesült: az MKKSZ lefújta a sztrájkot, szerdán megegyeztek a kormányt a sztrájktárgyalásokon képviselő delegációval.

Friss: a PDSZ közleménye

Időközben megérkezett lapunkhoz a PDSZ választmányának közleménye:

„A PDSZ Országos Választmánya az MKKSZ sztrájkfelhívására úgy döntött, hogy szolidaritási sztrájkot kezdeményez. Ehhez a tegnapi napon meg is állapodott a legnagyobb munkáltatóval, a KLIK-kel a sztrájk idején még elégséges szolgáltatásról.

A PDSZ tehát készen állt arra, hogy megszervezze, hogy a szociális területen folyó sztrájktárgyalások során, amennyiben nincs megállapodás, hétfőn az 1. tanítási óra helyett szolidaritási sztrájkban vegyenek részt a közoktatásban dolgozók. A mai napon sikerült a sztrájkfelhívást közétevő MKKSZ-nek a kormánnyal megállapodni, ezért a PDSZ szolidaritási sztrájk kezdeményezését visszavonta”.