Ez a nyolcvan gyermek örült a legjobban a Mikulásnak - fotók

2016. december 6. 10:17 2016. dec. 6. 10:17

Az Iparosházban tartották meg december 5-én, hétfőn a Nő az esély Egyesület mikulásünnepségét, ahol 80 rászoruló gyerek kapott ajándékokat. Olyanok, akik egyébként biztosan nem kaptak volna.

A gyerekek az Éltes Mátyás Iskolaközpontból és az ottani roma önkormányzat szervezésében Bicsérdről jöttek, de részt vett 25 hátrányos helyzetű pécsi család is az ünnepségen az Ipartestület meghívottjaival együtt. Az eseményhez a helyet is az utóbbi szervezet biztosította az Iparosházban.

Nem titok: egyre több gyermeknek csak az ilyen események adnak esélyt arra, hogy ajándékhoz és pozitív élményekhez jussanak. Az ünnepségen az Éltes Mátyás Iskolaközpont 18 fős, fogyatékkal élő gyermekcsapata és Pötyi, az ismert utcazenész lépett fel.

Szakavatott Mikulás osztotta szét a gyermekeknek az ajándékokat, amelyeket baranyai civilek, a Zöld Terasz, az MSZP pécsi szervezete és a Léna-Ház Szociális Otthon gyűjtöttek vagy készítettek. A helyben elfogyasztható finomságokról a Krisna-tudatúak Ételt az Életért Közhasznú Alapítványa gondoskodott.

A képekért lapozza át galériánkat:

[gallery="64" picture="4512"]