Eloszlott a sötétség Komlón - állítja az önkormányzat

2016. december 29. 11:41 2016. dec. 29. 11:41

Közel 10 millió forintot fordított a közvilágítás hézagainak felszámolására idén a komlói önkormányzat, a fejlesztések utolsó ütemét év végén adták át. A projektben egy helyi céget foglalkoztattak, napelemes lámpa is került a bányászvárosba.

Közel 10 millió forintból fejlesztette a komlói közvilágítást az önkormányzat, a programot saját forrásból fedezték, a fejlesztés utolsó ütemét év végén adták át - olvasható az önkormányzat közleményében, melynek a címe is sokatmondó: "Eloszlott a sötétség Komlón".

Az önkormányzat a lakosság véleményét is kikérve tudatosan mérte fel azokat a pontokat, ahol a hálózat bővítésére, fejlesztésére van szükség. A takarékos gazdálkodás miatt új oszlopok és lámpák telepítésével oldották meg a problémákat.

"Októberben készült el a közvetlen belvárosi fekvése ellenére évtizedekig sötétbe burkolózó Bányász park és az Alkotmány út és a Függetlenség út közötti szakasz közvilágításának telepítése. A napokban pedig egy újabb beruházás zárult le: ezúttal a Berek utca, a Kölcsey utca és a Fecske köz eddig nem megfelelően megvilágított pontjai kaptak új lámpákat. A Berek utcában ráadásul egy korszerű, napelemes világítótestet szereltek fel a szakemberek. A teljes költségvetés meghaladta a 8,3 millió forintot.

Polics József polgármester az átadás kapcsán hangsúlyozta, hogy egy fokkal ismét élhetőbb lett a város. „Büszkék vagyunk arra, hogy saját erőből, egy helyi cégnek munkát adva tudtuk véghez vinni ezt a fejlesztést, hiszen mindig az a legértékesebb, legmegbecsültebb dolog, amit saját magunknak építünk. Arról nem is beszélve, hogy ezentúl sokkal kényelmesebb és biztonságosabb lesz a közlekedés az érintett utcákban” - olvasható a közleményben.