Siklós POSZT-helyszín lenne?

2017. január 3. 11:12 2017. jan. 3. 11:12

Idén még a kölcsönös kapcsolatépítésen lenne a hangsúly, 2018-ban azonban akár a Pécsi Országos Színházi Találkozó egyik külső helyszíne is lenne Siklós - értesült a Siklósi Hírek.

Együttműködne Pécs és Siklós, hogy a dél-baranyai városka is részesülni tudjon a kulturális célokra használható társasági adó (tao) forrásokból.

A Siklósi Hírek cikke szerint "Pécs kulturális vezetése azzal kereste fel Siklós városát, hogy szeretnék segíteni a kulturális életét, rendezvényeit azzal, hogy a kormány által jóváhagyott kulturális TAO pénzekre Siklós is jó eséllyel pályázzon. A rendezvényekre benyújtható pályázatokhoz egy együttműködés jelentené az alapot."

A cikk szerint Marenics János független polgármestert már korábban is foglalkoztatta a gondolat, hogy a város a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) egyik külső helyszíne legyen.

"Siklósnak a színházi fesztiválon kívül is el kell foglalnia helyét az országos színházi életben. Mindezzel nem csak egy 2017. évi együttműködés bontakozhatna ki, hanem egy hosszútávú kapcsolat is – fogalmazott.

2017 a kölcsönös kapcsolatépítés éve lenne, 2018-ben pedig kimondottan a POSZT egyik külső helyszíne lehetne Siklós vára - mondta Balázs Csaba alpolgármester.

Balázsné Kréth Ibolya, a polgármesteri kabinet vezetője ismertette: a szándéknyilatkozat aláírása után a képviselő-testület létrehoz egy munkacsoportot, aki kidolgozza azt az együttműködést rögzítő szerződést, melyet szintén a testület fog jóváhagyni.

A munkacsoportban Juhász Tibor kulturális tanácsnok és Balázs Csaba alpolgármester mellett Gyenisné Papp Tímea is szerepet kapott" - olvasható a cikkben.