Szabadfogas: már Pécsen is segíthetünk

2017. január 9. 11:49 2017. jan. 9. 11:49

"Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha segíteni akarsz, tegyél ide egyet." Most már Pécsen is segíthetünk így a szörnyű hidegben. Először az irgalmas templom kerítésére tették ki, de a jelek szerint a templom munkatársa levette a táblát. Van másik helyszín.

Szabadfogas

Vagy épp felöltözhetünk, ha a szükség úgy hozza.

Az akció szervezője Gerlóczy Zsigmond, aki egy ruhakereskedés példáját követve hirdette meg a mozgalmat.

A Szabadfogas Facebook-eseménye itt látható.

A lényeget már fentebb összefoglaltuk: aki megteheti, az arra kijelölt helyen akasszon ki egy kabátot – sálat, sapkát, meleg alsót, ilyesmit -, hogy akinek szüksége van rá, elvehessen belőle egyet.

Jézus, borogass!

Pécsen első körben az irgalmas templom kerítésére helyezték ki a táblát néhány kabáttal. A tábla azonban másnapra eltűnt, és úgy néz ki, a templom munkatársa távolította el. A Facebookon az alábbiakkal magyarázta ezt:

„A zöld kerítés és az enni adok enni kapok című láda az irgalmas templom tulajdona a ládába csak élelmiszert lehet elhelyezni! A kerítésre táblát valamint ruhát vagy bármit elhelyezni nem megengedett. Ruha adományt a caritásznak vagy más egyéb segélyszervezetnek lehet adni.”

Bár nyilván a segíteni akarók sem egyeztettek a templommal, de a hidegrekordok fényében a válaszok még így is igen visszafogottak voltak.

Ha a templomnál nem, akkor majd máshol

Szerencsére a segíteni akarás búvópatakját ilyen gyengécske kísérletekkel nem lehet tartósan a föld alá kényszeríteni. A Szabadfogas új helyszínt talált, információink szerint Kertvárosban az ANK mellett, a Csontváry utca 2-nél lehet segíteni vagy öltözködni.