Misina-tető: egyeztet az önkormányzat a Magyar Közúttal

2017. január 21. 18:10 2017. jan. 21. 18:10

Félmilliárd forintból akarja fejleszteni a pécsi városvezetés a Misina-tetőt, a TV-torony melletti épületen nyáron minigolf, míg télen korcsolyapálya lenne a tervek szerint. Csakhogy havazás után nem nagyon lehet közúton elérni a torony környékét. Az önkormányzat egyeztetést kezdeményez az utat kezelő Magyar Közúttal a síkosságmentesítésről.

Félmilliárd forintból fejlesztené a Misin-tetőt a pécsi önkormányzat, a tervek szerint 2018-ban véget érő beruházás során rendbe tennék a TV-torony környékét, a torony mellett álló épület tetején pedig egy nyáron minigolf, télen pedig korcsolyapályaként üzemelő egységet is kialakítanának.

Csakhogy telente a havazások után közúton elég nehéz megközelíteni a Misina-tetőt, mivel az utat kezelő Magyar Közút a Dömörkaputól induló szakaszt a síkosságmentesítésben eléggé hátra sorolta. Emiatt például a Tüke Busz Zrt. járatai havas időben legtöbbször rövidített úton járnak a környéken, a TV-toronyig nem is közlekednek ilyenkor - írtuk korábbi cikkünkben.

Éppen megközelíthetetlen területet fejlesztene Pécs

A fejlesztések és téli haváriahelyzet miatt a Pécsi STOP megkereste a pécsi önkormányzatot, hogy van-e tervük az évente jelentkező probléma megoldására.

Az önkormányzattól a következő választ kaptuk:

A pécsi önkormányzat egyeztetéseket folytat az utat kezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel. Javaslatunk szerint a társaságnak e szakasz síkosságmentesítését a jövőben - tekintettel az új és megújuló vonzerőkre - a megnövekvő forgalom miatt kiemeltebben kell kezelnie. A részletekkel kapcsolatban a későbbiekben tudunk szolgálni.