Komlói bányászati kiállítás: feljelentést tett a fideszes feljelentő

2017. február 1. 08:40 2017. feb. 1. 08:40

Hűtlen kezelés gyanúja miatt tett bejelentést a komlói bányászati kiállítás anyagai kapcsán Magyarország legnagyobb feljelentője, a fideszes Tényi István. Az ingyen átadott, de idén 10 millió forintért megvételre szánt bányászati eszközök miatt az MSZP Polics József fideszes városvezető felelősségét firtatja.

Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés gyanúja miatt a Magyar Narancs komlói bányászati kiállításról szóló cikke nyomán Tényi István, Magyarország lassan hivatalos fideszes feljelentője.

Komlón ugyanis ingyenes használatba adott az önkormányzatnak több bányászati tárgyat egy magánszemély egy kiállításhoz még 2009-ben, ám tavaly már 10 millió forintot kért cserébe, amit a városvezetés idén két részletben ki is fizet neki. Ez azonban nem mindenkinek nyerte el a tetszését, és fölmerült kérdésként az is, hogy tényleg a magánszemély tulajdonába tartoznak-e azok a tárgyak, melyeket anno átadott ingyenesen a kiállításhoz - párat ugyanis egy emlékműbe is beépítettek. Szakértők szerint mindezek mellett az átadott tárgyak értéke másfél millió forint körül lehet vasárban. (Az ügyről bővebben itt olvashat.)

Az MSZP helyi képviselője emiatt közleményt adott ki, melyben Polics József fideszes városvezető felelősségét firtatta. A polgármester állítása szerint „az eszközök értéke egzakt módon szinte meghatározhatatlan” – a baloldal szerint azért illett volna legalább megpróbálni, hiszen közpénzről nem szokás bemondás alapján dönteni - írtuk korábbi cikkünkben.

Tényi István ismeretlen tettes ellen tett bejelentést hűtlen kezelés gyanúja miatt, levelét a Baranya Megyei Főügyészségnek címezte - olvasható a Magyar Narancs cikkében.