Piros figyelmeztetés az ónos eső miatt Baranyában

2017. január 31. 11:27 2017. jan. 31. 11:27

Jelentős mennyiségű ónos eső várható, több megyére, köztük Baranyában és Tolnában is harmadfokú veszélyjelzést adott ki kedd délelőtt a meteorológia.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint kedden eleinte az ország északi felében kialakulhat időszakos gyenge havazás, ónos szitálás, majd a déli óráktól nyugat felől főként a Dunántúlon már előfordulhat helyenként időszakos kisebb ónos eső.

A csapadék intenzitásának növekedése a délutáni óráktól valószínű, szerda éjfélig az Északi-középhegység térségében a legtöbb helyen 5-15 centi hó valószínű, de főként Nógrád megyében, illetve Pest megye északi részein hullhat a nagyobb mennyiség.

Az ország döntő részén (a kb. Győr-Budapest-Debrecen vonaltól délre, kivéve a Tiszántúl keleti részét, és a Dunántúl északnyugati részét) jelentős mennyiségű (több milliméternyi) ónos eső várható a kedd délutáni, esti óráktól.

Az ónos eső miatt Baranyában, Tolnában, Bács-Kiskunban, Fejérben és Pest megyében harmadfokú, piros veszélyjelzés él kedden:

Szerda reggelig a Pécs-Budapest sáv körüli megyékben akár 10-15 milliméternyi csapadék is lehullhat ónos eső formájában. Szerda napközben a Győr-Debrecen vonaltól északra várható több milliméternyi ónos eső kiemelten az Alföld északi részén és az Északi-középhegység előterében, a vonaltól délre inkább esőre számíthatunk.