Hatalmas a felháborodás: nem jött meg a családi pótlék

2017. február 2. 14:50 2017. feb. 2. 14:50

Pécsen is vannak bankautomaták, amelyek előtt csalódott csoportok állnak. Nem jött meg a családi pótlék csütörtökön, pedig sokan számítottak rá. Régen volt az utolsó.

Dühös olvasóink csoportba verődve hívták fel szerkesztőségünket. Az asszonyok arra panaszkodtak egymás kezébe nyomva a telefont, hogy több kertvárosi bankautomata előtt verődtek össze dühös és csalódott emberek. Hiába várták ugyanis a családi pótlékot, sokan ezt nem kapták meg csütörtökön, pedig már régen jött az utolsó utalás.

Hogy miért, arról egyebek mellett az nlcafe.hu írt.

2017 januárjától az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vette át a családtámogatási ellátások és fogyatékossági támogatás folyósítását a fővárosi és megyei kormányhivataloktól. Az átállás miatt februárban néhány napot csúszhat a családi pótlék folyósítása – írták.

A családi pótlékot általában mindig a hónap első vagy második napján folyósítják. Ha ezek a napok hétvégére esnek, akkor az előző hónap utolsó napján utalják. A jogszabály szerint „a folyósító szerv a természetben nyújtott családi pótlék családtámogatási folyószámlára történő utalásáról a tárgyhónapot követő hónap harmadik napjáig gondoskodik”. Február 3-án, pénteken tehát még elvileg megérkezhet a bankszámlákra a családi pótlék összege.

A felháborodás és a türelmetlenség fő oka, hogy legutóbb decemberben kaptak családi pótlékot az érintettek, akkor viszont kétszer is, hiszen a januári ellátást előbb folyósították.

Ám ez már régen volt.

Az Origo azt írja, a nyugdíjfolyósító szerint pénteken mindenki megkapja a pótlékot.