Elvették a rokkantnyugdíját a mindenkin mindig segítő házaspárnak

2017. február 9. 10:43 2017. feb. 9. 10:43

Rájár a rúd az önzetlen pécsi házaspárra. Teljesen tönkrement az autójuk, és bár ebben hamar akadt segítségük, nem sokáig örülhettek neki. A kormány mindkettejük rokkantnyugdíját elvette, megtizedelték a bevételüket.

Az esetről a 24.hu közölt cikket.

Mint írták: Máy Anita és Garzó Gábor a pécsi civil élet ismert alakjai. Évek óta mindenhol feltűnnek, ahol segítségre szorul valaki. A házaspár autóját leginkább adományok szállítására használta, amíg az javíthatatlanul tönkre nem ment.

Egy pécsi hölgy jelképesnek számító 200 ezer forintért felajánlotta nekik használaton kívüli kocsiját, ám nekik ez is sok volt – mindketten rokkantnyugdíjasok. A Facebookon gyűjtés indult, és pár hét alatt össze is jött a szükséges összeg. Garzó Gábor nemrég arról számolt be: gyakorlatilag övék az autó.

Aztán jött a hidegzuhany – írja a 24.hu. Rokkantnyugdíjuk összesen 140 ezer forint volt, ám a férfi 80 és a nő 60 ezer forintjából mára havi 29, illetve 28 ezer forint maradt.

Garzó Gábor elmondta: decemberben visszahívták a véglegesített rokkantnyugdíjasokat, őket is. Tőlük például papírok alapján, vizsgálatok nélkül vették el a pénzük nagy részét, meggyőződése szerint jogellenesen – a felesége ügye még bíróság előtt van.

- Nem vagyunk tolvajok, nem ezt érdemelnénk – mondta a férfi a lapnak. – Mindkettőnknek van négyórás állásunk, megoldjuk valahogy és továbbra is segítünk a bajbajutottakon. Ám ezt nem felejtem el ennek a kormánynak.