Tűz volt a pécsi gyermekotthonban

2017. február 13. 13:44 2017. feb. 13. 13:44

A tűzoltóknak kellett intézkedniük egy megsüllyedt és megrepedt bogádi háznál a hétvégén, emellett a pécsi gyermekotthonban is dolguk akadt a megyei lánglovagoknak.

Életveszélyessé vált egy bogádi Kossuth Lajos utcai családi ház - közölte honlapján a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tűzoltókat szombaton riasztották a helyszínre. Az egyik hálószoba mennyezete és aljzatbetonja is megsüllyedt mintegy másfél méter mélyen. A föld a ház alatti pincébe szakadt be, amelyben tizenöt centiméter magasan állt a víz. A ház falai megrepedtek, a pince oldalfalai felpúposodtak. Az ingatlant leválasztották az elektromos és a gázhálózatról, az ott lakó nő rokonokhoz költözött.

Összehordott fanyesedék, ágak, és tuskók kaptak lángra Pécsett, a Boldogasszony völgyben még szombaton. A tüzet a pécsi beavatkozók fékezték meg, amelyben segítséget nyújtott egy a területen dolgozó munkagép. A tűzben senki nem sérült meg.

Tűz volt Pécsett a Megye utcai gyermekotthonban vasárnap. Egy szellőzőnyílásban lévő szemétkupac kapott lángra, vélhetően egy cigarettacsikk miatt. A tűz a beavatkozók kiérkezése előtt elaludt. A füst miatt tizennégy gyermek és két felnőtt hagyta el ideiglenesen az épületet.

Kigyulladt egy egy köbméteres fém hulladéktároló tartalma vasárnap Komlón, a Jószerencsét utcában. A tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet, kár nem keletkezett.