Segített rajta, hálából lenyúlta a kocsit és a laptopot

2017. február 16. 09:07 2017. feb. 16. 09:07

Kifosztás miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen az ügyészség, aki még a nyáron károsította meg azt, aki ismeretlenül is segített rajta.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a pécsi férfi ellen, aki 2016. júniusában úgy lopta el a neki szállást adó idős sértett laptopját, hogy a sértett közben a lakásban aludt.

Mint írták, a férfi 2016. június 19-énn Pécs keleti részén keresett olcsó albérletet, amikor a számára ismeretlen 82 éves későbbi sértett felajánlotta, hogy őt és barátnőjét autójával elviszi egy címre, ahol találhatnak szállást.

Mivel a megadott helyen üres lakás nem volt, ezért a sértett megengedte a párnak, hogy nála aludjanak az ő egyszobás lakásában.

Az idős sértett elaludt, ekkor a férfi akcióba lépett. Ellopta az ablakpárkányon lévő laptopot, majd elvette a kocsikulcsot is, és lelépett az autóval.

A férfi cselekménye kifosztás bűntettének minősül, amit a törvény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget - áll a törvényszék közleményében.

Az ügyészség a férfit a fentieken kívül jármű önkényes elvételének bűntettével is vádolja, tekintettel arra, hogy a sértett gépkocsiját annak engedélye nélkül, jogosulatlanul használta.