Mentőkre támad a részeg pécsi, börtön lehet a vége

2017. február 20. 09:28 2017. feb. 20. 09:28

Azért mentek a sörözőbe, hogy segítsenek rajta, a férfi meg tombolni kezdett, végül egy másikfajta villogós autóval vitték el.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki a kiérkező mentősökre támadt – áll a Baranya Megyei Főügyészség közleményében.

A férfi 2016. júniusában már a délelőtti órákban jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, mikor az egyik sörözőben rosszul lett, ezért megkérte a söröző egyik vendégét, hogy hívja ki a mentőket. Az országos mentőszolgálattól két mentőápoló érkezett a helyszínre mentővel, majd a két ápoló megkezdte az ittas férfi vizsgálatát. Ő azonban ekkor kiabálni kezdett velük, majd az egyik ápolót megütötte, a mentőben az egyik műszert összetörte. A dühöngő férfit végül a kiérkező rendőrök vitték el.

A vádlott cselekménye közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés.