Még a plüsstyúkot is ellopták a tizenéves betörők

2017. február 27. 11:38 2017. feb. 27. 11:38

Két kamasz kipakolt egy felsőszentmártoni házat a hétvégén, a tévé mellett az eszcájgot és a plüssállatokat sem hagyták ott.

Egy felsőszentmártoni férfi tett feljelentést a rendőrségen február 26-án az esti órákban, miután észrevette, hogy ismeretlenek kipakolták a házát.

A rendőrség közleménye szerint a betörők többek között tévét, centrifugát, ékszereket, étkészletet loptak el közel 40 000 forint kárt okozva.

A rendőrségi hírhez kiadott fotó szerint azonban a tettesek nem vetették meg a játékokat sem. Kedvencünk az a - ránézésre - plüsstyúk, amit egy husky-jellegű plüsskutya támaszt a kajásdobozok és az eszcájg mellett.

A rendőrök egy órán belül azonosították és elfogták a betöréssel gyanúsítható 16 éves helyi fiút, akit előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak. A fiú a bűncselekmény elkövetését elismerte, és elmondta, hogy társával egy 12 éves helyi fiúval háromszor tértek vissza a feltört házba, ahova egy kézikocsit is vittek magukkal, hogy minél több értékes használati tárgyat el tudjanak hordani.

A rendőrök az ellopott tárgyakat lefoglalták és a tulajdonosnak visszaadták. Az ügyben a Siklósi Rendőrkapitányság lopás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.