Bejegyezték Najari jelzálogjogát Pécs önkormányzati ingatlanaira

2017. február 27. 15:12 2017. feb. 27. 15:12

Háromszáz milliós önkormányzati ingatlanvagyont játszott el Pécs vezetése a Zsolnay Porcelánmanufaktúra elleni akciójával Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke szerint. A földhivatal a Líceum, Perczel Miklós, Esze Tamás és Corvin utcában egy-egy ingatlanra, valamint a porcelánmanufaktúra ingatlanjaira és eszközkészletére jegyezte be Najari jelzálogjogát.

Eléggé elmérte a Zsolnay Porcelánmanufaktúra elleni akcióját a pécsi városvezetés, aminek az eredménye egy 300 milliós önkormányzati ingatlanvagyon elherdálása lett - írta blogjában Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke.

A politikus szerint az "öntelt és dilettáns városvezetés elvesztette a kontrollt, melynek eredményeként Bachar Najari jelzálogjogot szerzett fontos pécsi önkormányzati ingatlanokra vonatkozóan. A Zsolnayra szemet vetett az Orbán-Tiborcz érdekkörhöz tartozó WHB Kft. is, de végül az egész eltaktikázott sakkjátszma legnagyobb vesztese Pécs városa lett, amely így nem csak a vagyonát, hanem a pécsi gazdaságba befektetni szándékozók bizalmát is eljátszotta.

A kialakult katasztrofális helyzet fő felelőse az akciót elindító fideszes többségű önkormányzat, így a kármentés érdekében az a legkevesebb, hogy Páva Zsolt polgármesternek azonnali hatállyal le kell mondania mandátumáról.

Páva Zsolt közel nyolc éve vezeti a pécsi önkormányzatot, de ma már teljesen világos, hogy nem a pécsiek érdekeit, hanem kizárólag Orbán és a Fidesz gazdasági és pártérdekeit képviseli" - olvasható Berkecz Balázs bejegyzésében.

A Pécsi STOP megkereste a politikust, mégis mely ingatlanokról van szó, melyek 300 milliós vagyont érnek.

Berkecz Balázs elárulta, Najari a Líceum utca 7., az Esze Tamás utca 5., a Perczel Miklós utca 2., valamint a Corvin utca 20. szám alatti ingatlanokra, valamint a Zsolnay Porcelánmanufaktúra ingatlanjaira és eszközkészletére szerzett zálogjogot.

A Perczel Miklós utcai ingatlan a városháza tőszomszédságában álló társasház, az Esze Tamás utcai címen a régi TDM található, a Líceum utcai és a meszesi Corvin utcai ingatlanok társasházak.

Az Átlátszó értesülései szerint a földhivatal többszöri elutasítás után nemrég bejegyezte Najari 229,7 milliós jelzálogjogát az érintett ingatlanok tulajdoni lapjára.

Najari ügyvédje az Átlátszónak annyit árult el: "Az a tervünk, hogy érvényesítjük a jelzálogjogokat."

Ennek várhatóan a városvezetés nem fog örülni.