Széttaposta az édesanyja arcát

2017. március 1. 13:11 2017. márc. 1. 13:11

Berúgott, az anyja arcára taposott, ütlegelte, aztán pokrócba tekerte és folytatta. Két és fél év börtönt kapott.

A Szigetvári Járásbíróság 2017. február 27-ei ítéletével T. L. vádlottat bűnösnek mondta ki védekezésre képtelen, és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettében és ezért 2 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, valamint 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.

A vádlott a Pécsi Törvényszék közleménye szerint együtt lakott édesanyjával Somogyhatvanban, egy családi házban úgy, hogy a sértett a házban, a vádlott pedig a ház udvarán található lakóautóban élt.

2015. október 17-én 5 óra körüli időben az ittas állapotban lévő vádlott bement a házba, ahol odalépett a szobában alvó sértett mellé, majd szitkozódások közepette több alkalommal rátaposott az alvó édesanyja arcára, illetve mindkét kezére, majd több alkalommal, ököllel is megütötte a sértett arcát és nyakát is.

Ez után a vádlott fenyegetések közepette betekerte a sértettet az ágyon lévő paplanba és úgy bántalmazta tovább, melynek során ismét több alkalommal megrúgta és megütötte, majd távozott a helyszínről.

A sértett tartva a további bántalmazástól 5 óra 30 perc körüli időpontban átment unokája házához, bekéredzkedett, majd lefeküdt aludni. A reggeli órákban rokonai észlelték a sérüléseit, értesítették a helyi polgármestert, aki hívta a mentőket.

A sértett a bántalmazás következtében bal karjának elmozdulásos törését és több könnyű – 8 napon belül gyógyuló – sérülést szenvedett.

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője felmentés, az ügyész a kiszabott büntetés súlyosítása érdekében jelentettek be fellebbezést.