Párttá alakul a Momentum Mozgalom, készülnek a választásra

2017. március 5. 19:11 2017. márc. 5. 19:11

Párttá alakul a Momentum Mozgalom, Fekete-Győr András lett egy évre az elnök. Terveik szerint a 2018-as országgyűlési választáson mind a 106 egyéni országgyűlési választókerületben jelöltet fognak állítani.

A Momentum szombati közgyűlésén hivatalosan is döntöttek arról, hogy párttá alakulnak és elindulnak a választásokon. A név nem változik, maradnak Momentum Mozgalom - számolt be a 24.hu vasárnap.

A portál cikke szerint az elnöki posztért egyedül Fekete-Győr András indult, őt egy évre választották meg, a 2018-as parlamenti választásokra ő vezeti a szervezetet.

A cikk szerint a párt azt tervezi, hogy a választáson 106 egyéni jelöltet állít, és kormányképes erővé kíván válni.

A négy elnökségi tagsági helyre nyolcan indultak, a 4. helyen szavazategyenlőség alakult ki, így ott második voksolás volt. A négy alelnök végül Orosz Anna, Soproni Tamás, Pottyondy Edina és Kádár Barnabás lett - olvasható a cikkben.

A Momentum Mozgalom januárban vetette észre magát országosan, mikor népszavazási kezdeményezéssel éltek a budapesti olimpia megrendezése miatt. A 30 napos aláírásgyűjtés után 266 ezer aláírást adtak le, a népszavazás kiírásához Budapesten 138 ezer érvényes szignó kell.

Népszavazás viszont nem lesz a budapesti olimpia ügyében, mert a Fidesz visszavonatta a fővárossal a pályázatot, holott az aláírások leadásáig mindenhol nemzeti ügyként aposztrofálták a budapesti olimpiát.

A Momentum azóta vidéki országjárásra indult, eddigi fórumaikat mindenhol kormányhű emberek zavarták meg.