Továbbra sem kegyelmeznek a pécsi vadállatoknak

2017. március 9. 10:50 2017. márc. 9. 10:50

Meghosszabbították a belterületi vadállomány gyérítésére kiadott engedélyt Pécsett, márciusban is durroghatnak a puskák a városban.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság eredetileg a december 15-e és 2017. február 28-a közötti időszakra adott engedélyt belterületi vadászatra, mivel a Völgyi dűlő, a Felsőmakár dűlő, a Magyarürögi út és a Tiborc utca által határolt területen városba beszokottt szarvasok és vaddisznók okoztak károkat. Egy vaddisznót sikerült is kilőni, több eredmény viszont nem jutott el a médiáig.

Március 9-én a pécsi önkormányzat arról adott tájékoztatást, hogy a rendőrség ismét engedélyt adott a Hosszúcser Vadászegyletnek az említett lakott területen kárt okozó belterületi szarvas- és vaddisznóállomány csökkentésére.

A hatóság a vadásztársaság számára a napnyugta után egy órával kezdődő és a napkelte előtti órával végződő időszakban vadászlőfegyver használatát engedélyezte.

A tevékenység eredményes és biztonságos elvégzése érdekében a vadásztársaság a hatóság által jóváhagyott módon magaslest állít fel, valamint szórót alakít ki a területen, ezen kívül a rendőrségi engedélyben a lőírányt is meghatározták.