Őri szerint hirtelen a kalandok városa lett Pécs

2017. március 31. 14:57 2017. márc. 31. 14:57

Pécsi Kalandor címmel új kezdeményezés indult a megyeszékhelyen, hogy még több turistának és környékbelinek kínáljanak kedvező áron, összetett szabadidős lehetőségeket.

A részletekről Őri László alpolgármester és Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója beszélt pénteken.

- Pécs tekintélyes mennyiségű lehetőségeket kínál arra, hogy az városban és környéken élők, vagy a csak pár napra ellátogatók is igen értékes kalandokra, programokra leljenek egész évben nálunk. Hogy könnyebb legyen az időtöltés megtervezése, nem utolsósorban olcsóbban jöjjenek ki a látogatók, útjára indult a Pécsi Kalandor kezdeményezés – jelentette be dr. Őri László alpolgármester a TV-toronyban tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Őri szerint a kezdeményezés miatt Pécs mostantól nem csak a kultúra, de a kalandok városa is. Kitért rá: aki igazi kalandorként több helyszínt felkeres, elviheti a havi nyeremények egyikét, amely családi hétvége a Zsályaliget Élményparkban, de övé lehet egy kalandos üdülés és egy Zsolnay étkészletet is.

Siptár Dávid, az állatkert igazgatója azt mondta: a Janus Pannonius Múzeum, Zsolnay Kulturális Negyed, Pécsi Állatkert, Világörökség, Mecsextrém Park, Uránia Mozi, Tv-Torony és a Zsályaliget Élménypark összefogásából jött létre a Pécsi Kalandor.

- Aki április 1-től felkeresi valamely helyi látványosságot és ott belépőt vált, hozzájut saját útleveléhez és ezzel kezdetét veszi a kedvezményes kalandozás. Egyes attrakciók 20% kedvezményt kínálnak belépőik árából, míg máshol 400, 700 forint kedvezményhez juthatsz vagy ajándékként emlékéremmel, de akár 1,5 liter pattogatott kukoricával is megjutalmaznak – mondta.

Az akció során a legalább 5 helyszínt felkereső vendégek közt havonta egy családi hétvége kerül kisorsolásra a Zsályaliget Élménypark szállodájában, az összes élményt felhasználó kalandorok közt pedig novemberben kerül kisorsolásra egy belföldi családi üdülés és egy Zsolnay étkészlet.

A kezdeményezés célja, hogy megmozgassa az embereket és kedvezményes, hasznos szabadidő-eltöltést kínáljon mindenki számára, mert – vallják a szervezők – néha jó turistának lenni a saját varosunkban is.

Az alábbi kedvezmények érhetők el:

Janus Pannonius Múzeum: 400 Ft kedvezmény a Csontváry-kiállítás és a Kincsek a Nílus partjáról-túlvilági utazás az ókori Egyiptomban című tárlatra szóló kombinált belépőjegy árából.

MecsekerdőMecsextrém Park: 20% kedvezmény az egyéni belépőjegy árából.

Pécsi Állatkert: 20% kedvezmény a teljes árú egyéni belépőjegyek árából, valamint I. vagy II. típusú kombinált jegy vásárlása esetén 1 darab 3-14 éves gyermek számára felhasználó kiegészítő jegy ajándék.

Tv-Torony: Gyűjtőfüzetenként legalább két teljes árú jegy vásárlása esetén egy darab 600 Ft értékű, a tornyot ábrázoló emlékérme ajándék.

Uránia Mozi: A kupon felmutatása és egy normál jegy vásárlása ellenében 1,5 L pattogatott kukorica ajándék.

Zsályaliget Élménypark: A kupon felmutatása esetén egy jegy árából 700 Ft kedvezmény jár.

Zsolnay Kulturális Negyed: 20% kedvezmény a Zsolnay Jegy árából (amely a Zsolnay Kulturális Negyed valamennyi kiállítására érvényes), vagy 20% kedvezmény a Planetárium jegy árából. A kedvezmény teljes árú felnőtt jegyekre érvényes.

Világörökség Pécs: 20% kedvezmény az Ókortól a középkorig teljes árú felnőtt belépőjegy árából. A jegy a pécsi a világörökségi helyszínekre és a Középkori Egyetemre érvényes.