Busszal megközelíthetetlen István-akna - több utat lezártak

2017. április 20. 11:32 2017. ápr. 20. 11:32

Több utat is lezártak az áprilishoz képest extrém időjárási helyzet miatt Baranyában. A Tüke Busz is elhasalt, két buszjárat rövidített útvonalon közlekedik, István-akna tömegközlekedéssel megközelíthetetlen.

Szerda éjjel több helyen fák dőltek az utakra

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint szerda este és éjjel több helyszínre is fakidőlés miatt vonultak ki a tűzoltók.

Az erős szél miatt több helyen is fakidőlések nehezítették a közlekedést az esti és az éjszakai órákban. Pécsett a Ranga László úton, valamint Hosszúhetény és Zobákpuszta között két helyszínen is fakidőléshez riasztották a tűzoltókat.

Pécsett a Rücker-aknánál egy autóbusz nem tudott tovább haladni, mert a hó súlyától belógtak a faágak az út fölé. A tűzoltók segítséget nyújtottak az autóbusz biztonságos visszatolatásában, és értesítették a közútkezelőt.

A csütörtök sem ígér jobbat: három út zárva

Április 20-án reggel Remeterét irányából Orfű felé haladt egy távolsági autóbusz, amely keresztbe fordult egy kidőlt fa miatt. Mellette egy személyautó félig az árokba csúszott. A tűzoltók biztosították a helyszínt, majd megkezdték a kidőlt fa eltávolítását. A buszon utazók a mentés idejére elhagyták a járművet. A közlekedési társaság daruja végezte a busz műszaki mentését, majd minden utas visszaszállhatott a járműre.

Több helyen is útlezárásokra kell számítaniuk a közlekedőknek:

Az időjárási viszonyok miatt ma reggel 07:45-től lezárták a 6604. számú út Pécs- Szentkút – Orfűi elágazó közötti szakaszát, a 6603. számú utat Pécs-Árpád tető – és Remeterét között, valamint a 6451 számú utat Hosszúhetény és Zobákpuszta között. Az útlezárásokat az időjárási helyzet javulásával oldják majd fel.

Tüke Busz: két busz rövidített útvonalon jár

A Tüke Busz tájékoztatása szerint a hó súlyától belógó faágak miatt István-akna sem Somogy, sem a 66-os út felől nem közelíthető meg, ezért a 12-es járatok Hősök tere és István-akna, a 15-ös járatok István-akna és Somogy között nem közlekednek.

Az áprilisi hóhelyzet miatt a Misinatetőig meghirdetett járatok Dömörkapunál fordulnak.

A kimaradó megálló Misinatető - olvasható a városüzemeltetési társaság honlapján.

(Címlapi kép: Dudi Levente)